onsdag 18 september 2013

QOOLA QVINNOR - GIVERS GAIN

Siv Thuresdotter
Qoola Qvinnor startades av Siv Thuresdotter i slutet av 2009. Meningen var att skapa ett nätverk för kvinnor och med kvinnor. Tanken var (och är) att tillsammans är vi starkare och att den som ger den får. Det har hela tiden genomsyrat nätverket som vuxit snabbt från att från början vara ett nätverk enbart på just "nätet" till att växa i antal medlemmar som också träffas IRL via träffar som anordnas runt om i landet. Själv har jag den äran att vara Qoola Qvinnor ambassadör för Västerås och tillsammans med Eva-Marie Janelo som är ambassadör för Eskilstuna har vi ordnat träffar under ett par års tid.

Qoola Qvinnors devis är Givers gain - eller på svenska, den som ger den får. Sharing is caring.
Och det fantastiska är att det fungerar, hela tiden.
Det är så härligt att finnas med ett sammanhang där alla är med framför allt för att ge. Ge av sig själva, sin tid, sin expertis, sin personlighet och sin kompetens.Då får man så oerhört mycket tillbaka. Mer än man anar.

Varför ska man nätverka?
De flesta svara nog att anledningen är att skapa nya affärskontakter som man kan göra affärer med. Och det är så klart en viktig anledning för många. Men det är långt ifrån den enda. Med stor sannolikhet finns det lika många anledningar som nätverkande personer. Du kan exempelvis nätverka för att:
 • Öka ditt sociala umgänge.
 • Hitta nya samarbetspartners.
 • Söka jobb.
 • Få nya vänner.
 • Få nya erfarenheter.
 • Sprida din "mission".
 • Få mer kunskap.
 • Få avkoppling.
 • Ha roligt.
När jag bestämde mig för att följa med på Qoola Qvinnors Qonferens i Biograd, Kroatien så hade jag en förväntan om att det skulle bli några trevliga dagar, förhoppningsvis med sol och god mat, men inte minst tillsammans med 99 andra kvinnor som var lika sugna på att nätverka som jag själv.
Under konferensen var ett 30-tal kvinnor engagerade som föreläsare och som instruktörer för olika fysiska aktiviteter. Samtliga av dessa bjöd på detta helt utan ekonomisk ersättning. Alla betalade för att följa med på resan. Sharing is caring.

Glädje och umgänge

Qoola Qvinnors första (definitivt inte den sista) konferensresa blev så mycket större än vad jag tror att någon av oss som deltog förstod innan vi åkte. Ändå tror jag att vi alla hade högt ställda förväntningar. För det som händer när 100 kvinnor är beredda på att ge av sig själv och sin kompetens, utan att förvänta sig något i gengäld blir genast multiplicerat mångfalt. Alla är inställda på att ge, vilket innebär att alla också kommer att "få".
Jag läste precis att kostrådgivaren Anna Hallen hade skrivit på Facebook att:
"När kvinnor pratar med kvinnor så ökar andelen oxytocin. Vi mår bra. Mycket bra."
Oxytocin är ett hormon som får oss att känna oss lugna och tillfreds - ett lugn- och -ro hormon som ger oss mer välmående och stärker vårt immunförsvar.
Ytterligare en förklaring till varför denna resa blev så oerhört trevlig och givande på många plan.

Camilla Rova 
Alla föreläsningar och träningspass som erbjöds av kompetenta kvinnor som vill dela med sig av sina kunskaper och
erfarenheter inom områdena hälsa, personlig utveckling, marknadsföring mm. var uppskattade och givande. De gav en stor behållning från resan. Många är det som nu i efterhand vittnar om att de har utvecklats både privat och företagsmässigt tack vare de nya kunskaper de fått.
Men även på den "fria tiden" händer det saker. Det goda humöret, välviljan, intresset, nyfikenheten, viljan att dela med sig - det fanns alltid där.
Jag tror aldrig att jag tidigare har befunnit mig på en plats/i en situation där så mycket hjärta och glädje genomsyrat alla aktiviteter.

Det fantastiska är att även nu några veckor efter vår konferens så fortsätter den goda känslan av det vi gjorde tillsammans att växa, mycket tack vara att vi fortsätter att hålla kontakter, diskutera, dela med oss, uppmuntra, dela bilder och visa vår uppskattning i vår gemensamma grupp på Facebook.
Att gå in i den gruppen och läsa inlägg och kommentarer av medresenärerna från resan och få återuppleva alla härliga stunder tack vare bilderna som laddas upp är alldeles magiskt. Det är som att tanka upp med ny  härlig energi igen och igen och igen.

Sharing is caring
Givers gain

Det känns så gott i kropp och själ att det här är en "metod" som verkligen fungerar. Att det som är gott växer sig mångfalt starkare. Att inställningen att dela med sig är självklart istället för  att man ser på varandra som konkurrenter. Ju mer jag ger, desto mer får jag. Fantastsikt!

Ett stort tack till alla som gjorde denna resa oförglömlig på alla sätt:

Siv Thuresdotter - grundare av Qoola Qvinnor, initiativtagare till resan och en förträfflig konferensvärdinna på alla sätt.

Scandjet - researrangören som såg till att vi alla fick ta del av detta erbjudande på bästa möjliga sätt.

Ilirija Hotels - som med fantastisk service och härlig bemötande tog hand om oss på plats.

Och inte att förglömma SAMTLIGA 99 kvinnor som fick denna resa att bli ett oförglömligt och kärt minne.

Qigong på stranden med Fia Hobbs
2 kommentarer:

 1. Du skriver fantastiskt bra. Kortfattat och mycket bra information till dina läsare. Lycka till i framtiden!

  SvaraRadera
 2. Tack snälla Eva för de fina orden! Det gör mig glad att höra att du tycker det. Stor varm kram till dig.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...