måndag 9 september 2013

ANMÄL DIG TILL BEHANDLINGSSTUDIER OCH FÅ HJÄLP KOSTNADSFRITT

Behandlingar inom olika psykologiska områden har visat sig fungera mycket framgångsrikt med hjälp av internetbaserade metoder/program. Det är mycket glädjande eftersom det då går att nå och hjälpa många personer till en låg kostnad.

Själv har jag arbetat med Tänk Dig Smal - gå ner i vikt med KBT under flera år och tycker att resultatet är fantastiskt.

Forskning inom området pågår ständigt och ny metoder och områden provas.
Du som är intresserad av att vara med i en sådan behandlingsstudie har nu möjligheten att delta i flera olika aktuella studier på distans. De sker i regi av Stockholms Universitet under ledning av professor Per Carlberg. Deltagandet kommer att ske helt kostnadsfritt för dig

De aktuella studierna är inom områdena:

  • Panikattacker och/eller social fobi: 

Upplever du starkt obehag när du talar inför en grupp? Känner du dig blyg eller begränsad i sociala situationer? Eller är det så att du då och då drabbas av kraftig kroppslig ångest: plötsligt börjar du uppleva t ex stark yrsel, svimningskänslor, hjärtat slår mycket snabbt och du känner att du håller på att tappa kontrollen? Vi vänder oss till dig som har paniksyndrom eller social fobi.

Du som vill lära dig hur du kan hantera din ångest och förbättra din livssituation har nu möjlighet att anmäla dig till en kostnadsfri Internet- och smartphonebaserad behandlingsstudie – ACTsmart. I studien prövar vi ett nytt 10-veckorsprogram mot social fobi och panikångest. För att kunna delta i studien ska du ha tillgång till både dator med Internetanslutning och en smartphone med Android eller iOS (iPhone).

Allt sker på distans och du kan bo var som helst i Sverige. 

  • Depression och nedstämdhet:

Känner du dig nedstämd eller deprimerad? Har du tappat lusten, orken eller intresset att göra saker som du tidigare har tyckt om att göra?
 
Du som vill få hjälp med att förbättra ditt mående har nu möjlighet att anmäla dig till en kostnadsfri och Internetbaserad behandlingsstudie – actua! – där vi prövar olika varianter av ett nytt 12-veckorsprogram mot depression och nedstämdhet.

Allt sker på distans så du kan bo var som helst i Sverige.

Kommande studier/program som du kan anmäla ditt intresse till redan nu:
  • Prokrastinering (uppskjutarsjukan)
  • Psykiska besvär efter att ha levt i en relation där du blivit utsatt för våld
  • Internetbaserad Mindfulnessbehandling av ångest
  • Fibromyalgi
  • Datorspelande
Det här är ett fantastisk sätt för den som har behov och passar in i undersökningarnas kriterier att få hjälp samtidigt som du hjälper forskningen och på så sätt bidrar till att många fler kan få hjälp framöver.

Mer om dessa behandlingsstudier kan du läsa på Studie.nu där du också kan anmäla ditt intresse.
Om du blir antagen till någon av dessa studier eller har genomfört något liknande tidigare. Här gärna av dig och berätta vad du tycket och om det hjälpte dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...