fredag 6 september 2013

100 QOOLA QVINNOR I BIOGRAD, KROATIEN - The talk of the town


Vy från stranden i Biograd
I söndags bar det av till den efterlängtade Qoola Qvinnor Qonferensen i Biograd, Kroatien. Siv Thuresdotter som i slutet av 2009 grundade nätverket lyckades väcka stor förväntan och stort intresse för resan. Tanken från början var att få med sig ett 30 tal medlemmar i nätverket till soliga Biograd för att ge dem en möjlighet till nätverkande, konferens, nöje och avkoppling i en härlig blandning. Men intresset var så stort, så antalet platser fick ständigt utökas till dess att siffran stannade på 100 Qoola Qvinnor-resenärer.

Hotell Adriatic
I samarbete med Scandjet som arrangerar resor i hela Kroatien och med deras fantastiska och
seviceminded personal på plats blev resan en dundersuccé. Då vi blev många på resan fick vi bo på två olika "systerhotell" som låg alldeles intill varandra vid stranden - Hotell Adriatic och Hotell Ilirija. Fina fräscha hotell med mycket god service och en underbar bar med schyssta och sköna sittplatser i form av stora "divaner" där det gick att sitta i skuggan av träden och njuta av en drink eller ett glas vin (farligt billigt) eller en kopp kaffe eller svalkande vatten för de som föredrog det.

Under resan erbjöds ett digert program med föreläsare som helt i andan av Qoola Qvinnors Givers Gain tänk erbjöd sina föreläsningar utan kostnad. Vi fick möjlighet att lyssna på allt ifrån hur vi blir bättre talare, kan använda oss av sociala medier på bästa sätt, till hälsa ur ett Österländskt perspektiv och hur vi finner vår personliga stil. Det enda problemet vara att man ville lyssna på allt - med det var fysiskt omöjligt eftersom det inte går att klona sig...

Tone Bekkestad om hur vi blir bättre talare
Fia Hobbs berättar om hälsa ur ett österländskt perspektiv

Nina Jansdotter förklarar vad som är viktigt för att nu ut via webben
Varje morgonen erbjöd flera Qoola Qvinnor, tillika instruktörer sina tjänster innan frukost, vilket innebar att vi kunde välja på om vi exempelvis ville löpträna, njuta av ett yogapass i soluppgången eller träna qigong på stranden. En magisk start på dagen och energin laddades upp på topp.

Qigong på stranden när solen går upp

På agendan stod också mingel och välkomstträffar, modevisning, minimässa och avslutning med disco a´la Qoola Qvinnor på en bar vid stranden. Allt briljant arrangerat av Siv Thuresdotter som med fingertoppskänsla, god erfarenhet, uppfinningsrikedom och ett utomordentligt gott hjärta såg till att allt fungerade på topp hela tiden.

Första veckan i september går turistsäsongen mot sitt slut i Biograd, Kroatien, och skolorna har börjat. Solen värmde fortfarande och termometern gick upp mot närmare 30 grader och Adriatiska havet svalkade lagom skönt. Det var ingen trängsel vare sig på stranden eller på restauranger - som det kan vara när det är mitt i säsongen. Med andra ord en perfekt tid för att åka dit.
Det gjorde också att lokalbefolkningen (och övriga turister som var på plats) lade märke till oss - vilket nog var svårt att låta bli.

Vi blev så att säga "The talk of the town".
- Är det 100 svenska kvinnor som är här?!?!? Utan män?!?!?!?
- De är så glada och fyllda av energi. Vad äter de??? Vad dricker de????

Besöket uppmärksammades också av ett Kroatiskt kvinnligt nätverk som heter Krug (cirkel) som kom och besökte oss på plats. Fantastiskt vad nätverkande kan göra och hur långt det kan sträcka sig - inga landsgränser som stoppar där inte.
Även press uppmärksammade vårt besök och du kan se/läsa artikeln med den översatta rubriken "Super kvinnor i Biograd".
Qoola Qvinnor och välgörenhetsorganisationen Våra Barn inledde också ett samarbete med ett Kroatiskt barnhem i Mostar under resan. Vi hade tagit med oss varma tröjor som vi skänkte, och representanter från barnhemmet kom och berättade om sin verksamhet och vi fick möjlighet att lämna vår gåva som uppskattades. En insamling gjordes under resan som genererade en slant och det arbetet kommer att fortsätta. Målet är att samla ihop pengar för att kunna finansiera personliga assistenter till de handikappade barnen på barnhemmet som annars tvingas vara bundna. Detta kommer självklart gynna barnen, men även ge kvinnor möjlighet till avlönat arbete.
Jag hoppas få möjlighet att skriva mer om det framöver så att så många som möjlighet kan vara med och hjälpa till.

Modevisningen under tisdagskvällen blev en succé. Fantastiska Alisabeth Amnäs som driver Ateljé Eliza design hade med sig de mest underbara mockakläder du kan tänka dig.

Jag visar en brun mockaklänning och underbar mockakappa med pälskant

Alla modeller i sina fina kläder med Elisabeth i mitten

Agnetha Olsson

Jag reste utan "eget sällskap" och fick nöjet att dela rum med en för mig tidigare obekant Qool Qvinna.
Min rumskamrat visade sig bli härliga Agnetha Olsson från Öckerö. Där, eller rättare sagt på Hönö, arbetar hon som massör med svensk massage, koppningsmassage och ger även kraniosakral behandling.
Det blev mycket skratt och glädje tillsammans.
Du som bor i närheten av Hönö och är intresserad av att låta Agnetha hjälpa dig att må bättre, bli smidigare och stärka ditt immunförsvar kan boka tid HÄR.Avslutningsfesten gick sannerligen inte av för hackor. Qoola Qvinnor förärades med en egen drink och ur högtalarna dundrade gamla discodängor. Det var inte många som kunde sitta still.

Dansanta Qoola Qvinnor på avslutningskvällen
Klockan 7 morgonen därpå gick bussen till flygplatsen och jag tror att i princip alla som var med på resan var överens om att detta var definitivt inte sista gången de åkte med Qoola Qvinnor till Biograd. Så vi kommer tillbaka.
Se det som ett hot eller ett löfte ;-).

Jag har redan övertygat man och barn om att vi ska åka tillsammans (utan Qoola Qvinnor) till Biograd nästa sommar också... Det goda kan man aldrig få för mycket av :-).

Du som inte vill missa kommande resor eller något annat av alla de roliga evenemang som sker i Qoola Qvinnors regi, kolla in hemsidan och se till att bli medlem i vårt härliga nätverk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...