måndag 17 juni 2013

PLANERA FÖR SEMESTERMidsommarveckan är här och många har påbörjat nedräkningen till sommarens semester. Den efterlängtade. De dagarna då du ska sola, bada, besöka vänner, åka på utflykt, turista, vara spontan, vila, läsa böcker, ut och cykla, komma i form, äta glass, vandra, njuta av naturen, läsa alla böcker som står och väntar i bokhyllan, hälsa på släkten, åka på båtutflykt... STOPP!

Även om alla önskemål du har inför dina semesterveckor är sådant som du uppskattar, så måste du tänka till noga innan du gör dina semesterplaner. Är det verkligen rimligt att hinna med så mycket på din semester???

Självklart ska du göra upp planer och se till att hinna med sådant som du inte annars har tid och möjlighet till. Men, se också till att lämna utrymme för att bara ta det lugnt, eller för att kunna vara spontan. För många personer blir semesterveckorna den mest intensiva perioden under hela året, och istället för att kommat tillbaka till jobbet nöjda och utvilade är stressnivåerna på topp.

Om ni är flera som ska komma överens om semesterplanerna, så sätt er ner och diskutera era önskemål och förväntningar. Prata sedan igenom vad ni ska fokusera på denna sommar och vad ni kan ha kvar på "kanske-listan".
Kommer ni inte överens?
Måste ni göra allt tillsammans?
Kanske kan ni dela på er och ge alla utrymme för att alla kan göra något som de vill och längtar efter.

Att tänka efter före och försöka utforma en plan som ni känner er nöjda med i så stor utsträckning som det bara går ökar förutsättningarna för att alla kan bli nöjda.
Många gånger räknar vi kanske också med att alla andra har samma önskemål som vi själva har. Genom att diskutera önskemålen och behoven innan riskerar ni inte att bli besvikna.

Hur vill du planera din semester?
Hur vill du uppleva din semester?
Hur vill du må efter din semester?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...