måndag 24 juni 2013

MAXOSOL GER BRA SOLSKYDD OCH FIN FÄRG

För några veckor sedan skrev jag ett blogginlägg om att vi kan äta oss till solskydd. Som jag skrev då är solskyddsfaktor ett historiskt sett ganska nytt "påfund". Längre tillbaka i tiden har nämligen vår kost försett oss med vitaminer som ger oss ett naturligt solskydd.

Jag har nu under en månads tid provat ett kosttillskott som heter Maxosol och som innehåller just de vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att bygga upp ett naturligt solskydd. Det innehåller bland annat biotin, Vitamin A (betakaroten), niacin och zink som bidrar till att bibehålla en normal hud. Den innehåller även antioxidanter i form av selen, C-vitamin och E-vitamin. C-vitaminet är dessutom bra för hudens kollagenbildning.

Det rekommenderade intaget är en tablett om dagen och i bästa fall ska du börja ta dem ett par veckor innan du ska exponera dig för solen.

Tabletterna påstås, i och med sitt innehåll av betakaroten (som ger moroten sin härliga färg) kunna ge dig en lätt solbrun ton även utan solsken. Men framför allt ska de på ett naturligt sätt kunna skydda dig i solen och även ge dig en djupare solbränna.
Självklart kan du behöva komplettera med solskyddsfaktor (alltid ekologiskt!) eller skydda dig med kläder om du vet med dig att du kommer att utsätta dig för solsken under en längre tid. Detta kosttillskott är inte ett fullgott solskydd vid intensivt och längre solande.

Jag som älskar kokosolja smörjer mig med det dagligen, vilket ger en solskyddsfaktor på ca 15, och hittills har jag inte behövt komplettera med kraftigare solskydd. Jag märker att huden tål solen bättre än vad den vanligtvis gör och färgen jag fått är också något djupare än vad den brukar vara.
Så mitt omdöme hittills om denna produkt är att det absolut kan vara ett bra sätt för dig att hjälpa kroppen att kunna njuta av solen på ett bra sätt.

Så visst stämmer det att vi kan äta oss till solskydd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...