onsdag 29 maj 2013

HUR SER DITT LIV SOM FRAMGÅNGSRIK UT?


Vi har alla tankar om vad framgång innebär och vem eller vilka som är framgångsrika. Många gånger tror jag att framgång förknippas med pengar och makt. I varje fall om någon ber oss att spontant nämna namn på några framgångsrika personer. Det blir lätt att man tänker på personer som driver framgångsrika företag, som leder nationer och självklart en och annan pop/rock- och idrottsstjärna.

Och visst kan vi få tycka att personer som dessa är framgångsrika.
Men frågan är: Vad är framgång för DIG?
Eftersträvar du samma sak som de personer du nämner som framgångsrika?

Om du tänker bort allt det som du tror att andra personer kan uppfatta som framgång och istället och enbart fokuserar på sådant som skulle få dig att må riktigt riktigt bra och känna dig nöjd med din tillvaro - hur skulle ditt liv se ut då?

  • Hur MÅR DU när du har det som bäst?
  • Hur SER DU UT när du känner dig riktigt tillfreds med dig själv?
  • Var BEFINNER DU DIG när livet är på topp?
  • VEM/VILKA har du MED DIG när allt känns fantastiskt?
  • Hur ser det ut där du BOR när du känner dig harmonisk?
  • Vilken är din SYSSELSÄTTNING när du gör det du mår bäst av?
Fundera först och främst på vad av detta ovan som du kanske redan har idag och på det där du är väldigt nära. Tänk också på vilket/vilka områden som just nu känns viktigast för dig av de i frågorna ovan. Eller har du kanske något annat område som du känner är viktigare för dig nu?
Nästa steg blir att tänka på vad du faktiskt i detta nu skulle kunna göra för att komma lite närmare det du ser som bra för dig och ditt liv. 
Kanske kan du inte få allt, eller i varje fall inte på en gång.
Men om du vet vad du själv uppskattar och skulle vilja ha i ditt liv är det också så mycket enklare att jobba för att komma dit.
Det är ditt liv. Du sätter målen och jobbar också själv för att uppnå dem. Att försöka "rätta in sig i ledet" och sträva efter det man tror andra människor förväntar sig av dig kommer aldrig att få dig lycklig.

Så, vilket blir ditt nästa steg mot att bli framgångsrik?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...