måndag 15 april 2013

FÖRVÄNTAN


Förväntan - 

att vänta på något.
Väntan före.

Tänk vad härligt det kan vara att ha något att känna sig förväntansfull inför och att längta till.
Faktum är att forskningen visar att vi många gånger mår bättre innan vi gör något vi längtar efter. När det väl är dags för det vi varit förväntansfull inför - semestern, resan, bion, dejten, eller vad det nu kan vara, så har vi inte alltid förmågan att vara fullt närvarande och njuta. Då är vi redan i tanken på väg någon annanstans.

Det bästa är så klart om vi ser till att njuta av att längta, planera och se fram emot, men OCKSÅ njuta fullt ut när vi väl är DÄR.

För att få ut det maximala är det bra att planera in saker som du vill göra och vet att du kommer att uppskatta. Det behöver inte alls vara stora och dyra projekt, utan kan lika gärna handla om en promenad med en vän, ett besök på biblioteket eller en simtur på badhuset.
Om du ser till att i förväg planera in sådant du uppskattar i din kalender skapar du automatisk stunder att känna förväntan inför och längtan till. Varje gång du tittar i din kalender blir du påmind och får en härlig känsla i kroppen och ett leende på läpparna.

När du sedan väl är där och går promenaden i skogen med din bästa vän, sitter uppkrupen i en fåtölj i tystnaden på biblioteket med en bra bok i knät eller simmar med lugna simtag i det sköna vattnen på badhuset så se till att verkligen vara där - både i tanke och handling. Var fokuserad på det du har runt omkring dig. Lyssna på ljuden, betrakta, känn dofter och smaker och förnim med din kropp. Med andra ord var Medvetet Närvarande. Då kommer du att uppleva fullkomlig njutning.

Själv känner jag mig förväntansfull inför ett kommande spa-besök i helgen som kommer. Tillsammans med min syster och mamma ska jag åka i väg och njuta av vacker miljö, god mat och sköna behandlingar.
Ojojoj, vad jag längtar när jag tänker på det.

Vad känner du dig förväntansfull inför?
Om du inte kommer på något speciellt så är det hög tid att du planerar in något som du kan få längta till!


2 kommentarer:

  1. Om fyra veckor ska jag till Barcelona. Och som jag längtar! Väl där ska jag verkligen njuta hela tiden ... nej, redan innan vi checkar in ska jag börja njuta av resan. Åh vad det ska bli härligt och mysigt och kul!

    SvaraRadera
  2. Det låter fantastiskt härligt Agneta! Förstår att du längtar redan nu och är full övertygad om att du inte kommer att ha svårt alls att njuta när du väl är där.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...