onsdag 17 april 2013

BOKTIPS - DEN NYA GI-METODEN: med GB för bättre resultat! av Ola Lauritzon & Ulrika Davidsson

En ny bok landade i min brevlåda för några dagar sedan och jag har fullkomligt "slukat" den. Den är oerhört inspirerande, välskriven och intressant.
Boken heter "Den NYA GI-metoden: med GB för bättre resultat!" av Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson.

Jag har skrivit om GB (Glykemisk Belastning) tidigare här på bloggen. Det är ett mycket mer rättvisande sätt att mäta hur mycket kolhydrater man får i sig per dag än vad GI är. GB ger dig en helhetsbild av hela dagens kolhydratsintag.

Det här är som sagt en riktigt bra bok där författarna börjar med att förklara hur GI-metoden och den utvecklade formen av den, GB fungerar. De förklarar på ett väldigt bra sätt hur våra kroppar fungerar och varför kolhydraterna påverkar oss som de gör. De ger oss också många bra tips på vilken typ av mat vi kan äta istället för socker och vetemjöl  -våra stora kolhydratkällor.
Dessutom är boken fullproppad med recept för alla typer av måltider - alla anpassade efter en kost med lågt intag av kolhydrater. Så oerhört inspirerande och tilltalande så snålvattnet nästan börjar rinna.
Nu har jag redan hunnit prova på några av recepten i boken och hela familjen blev mycket nöjda.
Nya, hälsosamma och dessutom lättlagade matfavoriter är aldrig fel.

Detta är en bok jag varmt rekommenderar till dig som är intresserad av att få förståelse för hur du bör äta för att din kropp ska må bra och full med massa goda och lättlagade recept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...