måndag 4 mars 2013

ANTIOXIDANTKOMPLEX FRÅN HELHETSHÄLSA

Ibland behöver vi en extra skjuts av vitaminer och antioxidanter för att stärka vår hälsa. Den som äter en bra och varierad kost med mycket frukt och grönt får med stor sannolikhet i sig bra med vitaminer genom kosten. Då är inte kosttillskott nödvändigt.
Den som slarvar med maten, är stressad och /eller har ett nedsatt immunförsvar kan däremot behöva komplettera med extra tillskott av vitaminer och mineraler.

Vår kroppar utsätts  hela tiden av fria radikaler. När vi andas så kommer syret in i våra kroppar och hamnar i hemoglobinet ut i de röda blodkropparna och sedan vidare ut i kroppens celler. I cellerna  hjälper syret till att utvinna energi ur maten vi äter. Under denna process bildas vatten och koldioxid och även fria syreradikaler. Det är en sorts aggressiv form av syre som kan skada kroppen.
De fria radikalerna kan exempelvis orsaka hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, grå starr och Alzheimers sjukdom och olika inflammatoriska sjukdomar.
Vår räddning och vårt skydd mot de fria radikalerna är antioxidanterna. Antioxidanter kan bildas i kroppen, men framför allt tillför vi dem genom maten vi äter. Mat som är rik på antioxidanter är: frukt, bär, grönsaker och rotfrukter.

Jag har provat på Helhetshälsas Antioxidant komplex som innehåller:

  • C-vitamin
  • E-vitamin
  • zink
  • selen
Samtliga av dessa vitaminer och mineraler är välkända för att skydda kroppens celler mot oxidativ stress. Det är ett bra tillskott för dig som behöver en extra boost av skyddande antioxidanter. Helhetshälsa är välkända för sin rena och helt vegetabiliska kosttillskott. Jag har ätit det ett par veckor nu för att återvinna kraft efter en veckas influensa.

Helhetshälsas Antioxidant komplex kommer inom en snar framtid att finnas till försäljning på Bodystore.com - som alltid till ett mycket bra pris.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...