fredag 18 januari 2013

KOKT VATTEN MELLAN MÅLTIDERNA FÖR BÄTTRE MATSMÄLTNING OCH MINSKAD VIKT

Att dricka kokt vatten som fortfarande är varmt/ljummet mellan måltiderna istället för att dricka vatten till maten är en Ayurvedisk rekommendation  för att förbättra matsmältningen.
Om du dricker samtidigt som du äter mat späds din saliv och dina matsmältningsenzymer ut vilket gör att kroppen inte kan tillgodogöra sig mat och näringsämnen lika bra.

Bäst för kroppen ska vara att koka vattnen mellan 10 och 15 minuter utan lock. Då ska vattenmolekylerna förändras så att de passar våra kroppar som bäst.
För ytterligare positiv effekt låter du färsk ingefära koka med och lägger i en skiva citron (ekologisk) när du ska dricka. Både ingefära och citron är bra för matsmältning och påskyndar förbränningen - vilket gör att du som önskar gå ner i vikt får lite "gratis skjuts". Ingefäran är dessutom toppen för att stärka immunförsvaret och rår på både baciller och virus av alla de slag. Citronen är trots sin sura smak ett av de bästa livsmedlen vi kan använda för att göra våra kroppar mer basiska.

Väldigt gott och meditativt tycker jag dessutom att det är att "sippa" på det varma vattnet lite nu och då. En vacker mugg eller fint glas att dricka ur gör det till en ännu trevligare upplevelse.


5 kommentarer:

 1. Jag dricker varmt citronvatten sedan flera år tillbaka och ibland har jag även med ingefära. Gott och nyttigt!

  SvaraRadera
 2. Jättebra tips, har förstått att det här med att dricka mycket vatten under dagen också är individuellt och att kallt vatten aldrig är bra. Försöker nu äta mer soppor och grytor och få i mig vatten genom maten och varmt vatten mellan måltiderna är kanon för en som oftast fryser :) Tack Ulrika!

  SvaraRadera
 3. Får så mycket inspiration från din blogg.
  Ha en strålande fin lördag.

  SvaraRadera
 4. Japp det är så sant och det är så jag det senaste halvåret läkt min trasiga, inflammerade tarm! Ett rent mirakel!

  SvaraRadera
 5. Är det bra för 3de ögat (gland) mvh Victor

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...