onsdag 9 januari 2013

2013 - SATSA PÅ ATT BLI MER EGOLOGISK


Att vara EGOlogisk innebär att du stannar upp, tänker och känner efter vad det är du behöver för att må så bra som möjligt i din tillvaro. Det handlar om att du tar dit tid åt dig själv och dina behov för att du ska må bra och ha balans i livet. EGO står för ditt jag - den person som du är. Logisk står för ditt tänkande kring dina egna behov. Alltså att logiskt tänka på vad du behöver för att kunna må och prestera så bra som möjligt.

Att vara EGOlogisk är inte samma sak som att vara egoistisk. Faktiskt skulle jag vilja säga att det är precis tvärt om. En egoistisk person tänker visserligen på på sig själv, men gör det alltid i första hand och för att vinna fördelar över andra personer. En EGOlogisk person tänker på sig själv och sina behov för att kunna vara en så bra medmänniska som möjligt.

Vi tar den stressade småbarnsmamman som ett exempel. Hon sover dåligt för att barnen är oroliga på nätterna och dagarna är fyllda med att ta hand om de små barnens behov. Naturligt, så klart, eftersom små barn är beroende av oss föräldrar för sin överlevnad och utveckling. Men denna stressade och icke-EGOlogiska mamma tar aldrig chansen att sova middag på dagen trots att hon är dödstrött. Istället ser hon till att baka bröd och ta hand om tvätten. Det myckna bärandet av barnen gör att hon har ont i rygg och axlar, men hon tar sig inte tid att träna, stretcha eller kanske boka ett besök hos en massör. Det finns ju så mycket annat hon måste hinna med och göra också, och inte kan hon vara så egoistisk att hon tänker på sig själv?
Följden blir så klart att hon ständigt känner sig trött, har värk i kroppen och är irriterad över att alltid behöva ta hand om barn och hem utan att få någon tid över till att göra sådant hon själv uppskattar och tycker är kul.

Om vår stressade småbarnsmamma lite nu och då skulle prioritera sig själv och det hon behöver genom att exempelvis sova middag ett par gånger i veckan, åka i väg och träna någon kväll och kanske boka tid för en massage - det vill säga vara lite mer EGOlogisk, så skulle hon må bättre till både kropp och själ. Hon skulle bli piggare, får mindre ont och hon skulle känna att hon faktiskt värdesätter sig själv.
Det skulle i sin tur innebära att hon blev en gladare och mer närvarande mamma, fru och vän. Alla skulle vinna på att hon var mer EGOlogisk.

Det är så det fungerar!
När du tar hand om dig själv blir du också en bättre medmänniska. ALLA vinner på det.

2013 har jag bestämt mig för att vara mer EGOlogiskt och jag hoppas att du också känner att du vill satsa på att bli det. Jag kommer att ha en hel del fokus på det här på bloggen och på min Facebooksida.

Hänger du mer på min EGOlogiska - utmaning?
Varje söndag kommer du att uppmanas att tänka till i förväg över din kommande veckan. Vad kan du planera in för EGOlogiska aktiviteter för veckan som kommer? Hur EGOlogisk var du under veckan som gick? Genom att hjälpas åt att påminna och peppa varandra finns alla förutsättningar för ett fantastiskt härligt och EGOlogiskt 2013.
Låna gärna min EGO-logga och sätt din på din blogg eller FB-wall. Tillsammans hjälps vi åt att skapa mer energi, glädje och välmående genom att inspirera varandra och andra.

Du som vill ha en extra skjuts på ditt EGOlogiska år, beställ min e-bok 21 dagar till ett EGOlogisk liv. En e-bok/e-kurs där du under 21 dagar arbetar med övningar och tankar som hjälper dig att hitta bra och EGOlogiska vanor som du kommer ha nytta av under hela året (och resten av tiden med). 
Läs mer om 21 dagar till ett EGOlogiskt liv och om hur du beställer ditt exemplar HÄR.
Du som beställer e-boken/e-kursen under januari månad får köpa den för 59:- (ord. pris 89:-). Ange koden EGOlogisk 2013 vid din beställning.

2 kommentarer:

  1. Låter helt klart intressant. Kanske beställer den där boken och gör ett försök.

    SvaraRadera
  2. Låter både klokt och spännande jag ska minsann försöka prioritera lite EGOlogisk tid för det känns som en investering i mitt välmående. Boken ska jag också beställa.

    Varma Hälsningar Aase

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...