måndag 7 januari 2013

RENSA I RÖRAN-UTMANINGEN fortsätter...

Jag började rensa hemma hos mig i december och har haft ett uppehåll under jul- och nyårshelgen. Men nu är jag i gång igen, och du som vill får gärna hänga på! Rensa i Röran - utmaningen går ut på att du väljer ett avgränsat område (stort eller litet) som du rensar och städar upp i under den kommande veckan. Saker som du inte längre behöver men som kan komma någon annan till användning får du gärna ge bort eller sälja och sådant som är skräp sopsorterar du och slänger.

Vinsten blir i bästa fall dubbel. Du får rent och snyggt och gör dig av med sådant som du inte längre behöver och i någon annan kan få bättre användning av dina prylar istället.

Skriv gärna en kommentar och berätta att du vill vara med. Du får gärna skriva på din blogg eller Facebooksida att du är med och rensar för att inspirera andra till att göra detsamma.

Mitt senaste rensningsprojekt var i garderoben och jag har rensat ut kläder som jag inte själv längre behöver för att ge till hemlösa som behöver dem bättre än jag.
Mitt nästa rensningsprojekt blir mitt skrivbord - vilket blir ditt?

20 kommentarer:

 1. Jag tror också att det är bra att fokusera på en del av hemmet åt gången. Själv så har jag en miljöpåse från mataffären (en sådan där i tyg) som jag fyller med skräp varje kväll. På morgonen, på väg till jobbet, så går jag sedan ner i källaren förbi återvinningskärlen och tömmer den. Påsen knölar jag sedan ihop och lägger i ryggsäcken, för att fylla den på nytt på kvällen. Just nu är det en överfull byrå som jag går igenom.

  En bit i taget, varje dag, ger snart stor skillnad i lägenheten! :-)

  // Fredrik

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar Fredrik. Det var ett bra tips du delar med dig av att varje dag rensa ut och ta hand om sådant som du inte längre behöver. Visst är det en skön känsla!

  SvaraRadera
 3. jag går rensar gärna ut några kilos övervikt också... :)
  kram från Dalsland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de brukar försvinna "på köpet" när man rensar ;-).

   Radera
 4. Jag har tagit tag i hallen! Det började med att jag målade om byrån i hallen. När ändå lådorna var tomma passade jag på att bara stoppa tillbaka sådant som jag verkligen använder. Resten gick till skänkes/slänges. Nu är det garderobens tur att få sig en ansiktslyftning och passar på att rensa även där. Snacka om att jag hade massor med väskor som bara låg där. 4 hamnade på Tradera, 6 i soptunnan och 5 behöll jag. När vi ändå har garderoben ute i garaget för ommålning passar vi på att riva gipsen på väggarna och sätta upp pärlspont och måla taket också. Det ena leder till det andra. Får se vilket nästa rum blir att ta tag i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt det låter Helén! Jag känner igen det där med att man börjar rensa och snygga till någonstans, så starta man en kedejeffekt. Spännande att se vilket nästa projekt blir. Bra jobbat!

   Radera
 5. Jag kommer igång med rensning alltid i början av året.. men på sista månaderna har det känt som en evighets projekt och det kanske det är mer eller mindre.. vad vet jag.. nu börjat även blogga om det i min allt i allo blogg som de har tänkt att bli.. ;-)

  SvaraRadera
 6. Roligt att du hänger med och dessutom bloggar om det. Det ger dig en extra liten morot. Ser fram emot att se hur det går för dig. Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Vilket bra initiativ!
  Jag hänger på tror jag. Det är ju för en god sak!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att ha dig med Kaatzi! Du lägger ju ribban själv, så du kan bestämma vad och hur mycket du vill rensa. Lycka till!

   Radera
 8. Hittade hit vi Kaatzi, detta är en putt jag behöver så jag hänger på, ska fundera till imorgon =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Sabina! Låt oss inspirera varandra! Lycka till!

   Radera
 9. Har börjat med köksskåp. Muggar tallrikar skålar som inte använts 2012 åker iväg på en fredsloppis här i Ystad. Pengar till välgörenhet ;)
  Nästa blir nog garderoben. Ja dags igen...,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köksskåpen brukar vara lämpliga att rensa ut med jämna mellanrum. Man samlar på sig... Suveränt att du förenar nytta med nöje.

   Radera
 10. Brukar rensa ut med jämna mellanrum, men nu var det ett tag sedan så jag hänger på :) Tänkte jag skulle ta och blogga om det oxå, så blir det en extra push att verkligen göra det. Jobbar hela helgen så jag tänkte att jag mjukstartar med garderoben :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du hänger på. Jag lägger till dig i listan. Skriv gärna om dina rensningar här och länka från din blogg, så kan vi inspirera fler. Lycka till med garderoben!

   Radera
 11. Jag är med och börjar med att rensa min egen garderob!
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du är med Eva! Jag har lagt till din blogg in min länklista. Blogga gärna om ditt deltagande och länka hit, så inspirerar vi ännu fler att skapa ordning och bättre energier. Lycka till med din garderobsrensning1

   Radera
 12. Hej.Tycker själv det är väldigt skönt att rensa och mår så mycket bättre då. Tyvärr är det en tuff kamp då inte hela familjen är på samma linje. Jag känner att jag inte behöver alla grejer som bara ligger o tar plats. Men vissa tycker att det mesta är "bra att ha saker" Vet inte riktigt hur jag ska göra. Försökte med en Feng shui föreläsning men den var inte bra - så då blev det nästan svårare.

  SvaraRadera
 13. bra idé!! Men håller lite med anonym om att få med resten av familjen. Min kära man vill spara en hel del "souvenirer" som står och samlar damm. Förstår att det är minnen i dessa men hur gör vi? Och ja, allt som är bra att ha!! Men jag startar med tv-rummet!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...