torsdag 13 december 2012

HA EN NJUTNINGSFULL LUCIA


Bland de mörkaste dagar av alla lyser våra Lucior och deras följen upp i tillvaron med vacker sång. Här är en liten videosnutt (inte den bästa kvaliteten, I know) från Fryxellska skolans julkonsert från förra veckan. Min äldsta dotter går i musikklass, men hon är inte med i detta luciatåg och sjunger. Även om bilden inte är den bästa hoppas jag att du kan njuta en liten stund av skönsången.

För vad gör vi så här års i kalla och mörka Sverige?
Jag de flesta knogar på som vanligt och ska dessutom se till att hinna med alla julbestyr som ska vara klara om en dryg vecka. Ingen rast ingen ro, bara slita bara gno - är det inte något i den stilen som Askungens möss sjunger?
Men är det så du vill ha det?

Just nu, om vi ska lyssna på naturens rymt och på våra kroppars (och själars) behov är det snarare en makligt tempo vi borde ägna oss åt. Naturen och mörkret säger åt oss att ta det lugnt, vila och samla kraft. Kraft som vi kommer att behövas när ljuset kommer tillbaka.
Kanske kan vi inte fullt ut lyssna på kroppens behov och följa naturens skiftningar, men lite mer än vad vi gör i nuläget finns det säkerligen rum för. Det behöver inte vara så märkvärdigt.

Ta tillfället i akt i dag och njut av ett luciatåg om du har något i närheten, eller titta på Lucia på Tv eller sätt på lite skön julmusik. Tänd ett ljus, sätt dig ner och bara koppla av. Det behöver du.

Ha en toppen fin Luciadag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...