fredag 28 december 2012

EKOLOGISK HUDVÅRD - WELEDAS POMEGRANATE


Att äta nyttigt och försöka att i så stor mån som möjligt välja hälsosam, stärkande och ekologisk mat är något som är viktigt för mig. Det produkter vi använder för att rengöra och ta hand om vår kropp: tvålar, schampon, hudkrämer, makeup etc går direkt in i vår kropp - så som att vi hade ätit produkterna som föda.
Läser vi på innehållsförteckningarna på våra rengörings- och skönhetsprodukter (det vi nu förstår av alla knepiga ord) gör att de allra flesta av oss inser att det kanske inte är det allra nyttigaste innehållet alltid.

Jag letar kontinuerligt efter bra produkter till rengöring, hudvård och make-up som är hälsosamma OCH som dessutom fungerar på bästa möjliga sätt. För handen på hjärtat... inte många vill använda sig av  produkter som visserligen är ekologiska och naturliga, men som inte fyller sin funktion.
Intresset för att hitta och använda ekologiska och naturliga produkter växter. Det innebär att fler och fler aktörer ser över sitt utbud. Riktiga, naturliga och ekologiska produkter kostar mer än produkter som framställs med konstgjorda medel. Men, ju fler vi är som frågar efter äkta och naturlig vara, desto läggre kommer priserna att kunna bli.

Strax före jul fick jag ett trevligt paket från Weleda på posten. Weleda är ett företag som redan 1921 startade sin produktion av naturliga och ekologiska ingredienser i Schweiz. Namnet Weleda är en hyllning till de keltiska kvinnor som hjälpte och botade sjuka människor med läkeväxter från naturen. Företaget har idag försäljning över hela världen.
Jag har provat på produkter från Weleda tidigare och har en personlig favorit som ALLTID finns i min närhet. Det är Weledas Everon Lip Balm som är hetl outstandig när det gäller att hålla läpparna mjuka - oavsett väderlek.

I mitt paket fanns produkter ur serien Pomegranate ( granatäpple). Det var Pomegranate Firming Day Cream, Pomegranate Creamy Body Wash och Pomegranate Regenerating Hand Cream. Tre härlig doftande produkter. Det är granatäpplets kärnor som malts och oljan från dem som används i dessa produkter. Oljan är oerhört rik på antioxidanter, mjukar upp huden inifrån och skyddar från yttre påfrestningar.
Den jag provade först och som också snabbt blev en riktigt favorit är handcremen. Pomegranate Regenerating Hand Cream har, inte otippat, blivit nominerad till Guldäpplet i tidningen Hälsa. Och det är förståeligt! Det är verkligen en underbar handcreme - väldoftande, mjukgörande och som lätt går in i huden. Händerna håller sig mjuka och goa läääääänge. Den kommer jag inte att vilja vara utan framöver.
Duschcremen är också jättehärlig, doftar gott och känns verkligen energigivande.
Dagcremen känns också väldigt skön att smörja in ansiktet med. Jag har torr hy och speciellt vintertid behöver jag ordentligt med både fukt och fett för att huden ska hålla sig mjuk och smidig. Denna creme känns lite för "tunn" för min hy, men ger den förvånansvärt mycket fukt och mjukhet. Jag ska prova den under några veckor för att kunna göra en rättvis bedömning. Det jag har upplevt hittills är en positivt överraskning.

Weledas Pomegranate Regenerating Hand Cream5 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja det känns så skönt att veta att det jag smörjer och tvättar med bara är hälsosamt för mig. Att de dessutom doftar gudomligt är en bra bonus.

   Radera
 2. Håller med dig om stiftet till läpparna - outstanding!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det Monica. Går inte att leva utan ;-).

   Radera
 3. Nej, det är inte alltid lätt som konsument att veta vad hudvårdsprodukter innehåller och det gäller även de som är ekologiska eller på annat sätt miljömärkta. Viktigt därför att läsa INCI-namnen i innehållsförteckningen. Tyvärr är inte heller det tillräckligt ibland. Men ju fler vi är som vågar ställa frågor om innehållet när vi köper dem, desto bättre :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...