fredag 30 november 2012

SNABBMATENS FÖRPACKNINGAR KAN GÖRA DIG SJUK

Varken snabbmaten eller dess förpackningar är hälsosamma
När snabbmat, som ofta är fet, ska förpackas är det viktigt att inte den ofta feta maten läcker. Därför behandlas papper och förpackningsmaterial många gånger med ett ämne som heter Perflouralkyl. Perflouralkyl bildar en skyddsbarriär och hindrar fett och fuktig mat från att läcka igenom förpackningen.
Nu har det visat sig att man har hittat rester av detta ämne - Perflouralkyl, i vår blod, och det är så klart mindre bra.

Dr. Joseph Mercola, är en framgångsrik amerikans läkare med fokus på hur maten påverkar vår hälsa. Han har tidigare varnat för de skador våra förpackningar kan innebära och i och med denna nya forskning stärks hans teorier. Mercola menar att det finns många typer av förpackningsmaterial och speciellt ytbehandlingar, även bland kok-/stekkärl och på kläder som är skadliga för människa och miljö.

Tidigare studier har visat att Perflouralkyler kan ge upphov till bland annat:  Infertilitet, Sköldkörtelstörningar, nedsatt immunförsvar och cancer. 

Dr Mercoals tips för dig som vill undvika att få i dig Perflouralkyl är att:
  • Undvika kok- och stekkärl behandlade med sk. non-stick yta -  detta är den stora boven i dramat då kokärlen så snart de upphettas börjar avge de farliga alkylerna.
  • Undvika snabbmat förpackad i papper med "plastad" yta och likaså micropopcorn.
Mer kan du läsa HÄR.

Jag rekommenderar gärna OBH Nordicas serie Eco kitchen som har ett härligt och färgglatt gäng stekpannor i olika storlekar. Alla med en keramisk beläggning som är 100 % naturlig. Jag och min man har precis beslutat att vi ska byta upp oss till deras produkter som en julklapp till oss, familjen och hälsan. Att de precis passar till mitt färgglada kök blir bara en härlig bonus.

Färgglada, hälso- och miljövänliga stekpannor från OBH NordicaInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...