onsdag 28 november 2012

BOKTIPS - SNACKA SNYGGT! av Elaine Bergqvist (Eksvärd)Retorik är ett spännande ämne tycker jag. Ett ämne som borde vara självklart från lågstadiet och framåt. Retorik som är kunskapen att tala/uttrycka sig så att andra lyssnar på det du säger. Jag har läste ett par böcker på ämnet tidigare, och har väl varit måttligt imponerad. Det är ett svårt ämne att skriva om så att det blir roligt och engagerande. Det blir rätt lite torrt och tråkigt med många hänvisningar till "de gamla grekerna"...

Någon som lyckats kanon dock med att skriva om retorik är härliga Elaine Bergqvist  (numera Eksvärd) som skrivit boken "Snacka Snyggt! Modern retorik".
Elaine lyckas på ett föredömligt sätt sätta fokus på allt det som du bör tänka på för att i olika sammanhang bli en bättre talare. Fylld av talade exempel, som ofta får dig att dra på smilbanden, bilder och med övningar/tips där du själv kan träna är boken en riktigt inspirationskälla.

Elaine skriver lättsamt och humoristiskt. Hon delar dessutom generöst med sig av tillfällen där hon själv som retorikexpert inte fullt ut "lyckats".
Det här är absolut en bok som bör läsas av dig som vill få tips på vad du ska tänka på för att nå ut med det du vill säga till fler och på ett bättre sätt. Den är som sagt lättläst och roligt och fungerar utan några som helt problem att "sträckläsas". Sedan är den utmärkt att återkomma till som en slags retorisk uppslagsbok.

1 kommentar:

  1. Åh vad roligt med lite boktips om det ämnet. Håller med det borde man få lära sig om i skolan. Kraaam Pia

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...