fredag 12 oktober 2012

GRÖN SMOOTHIE - ENERGIRIK OCH FULLT AV VITAMINER


Gröna smoothies är powerfood som är sprängfyllda av näringsämnen. Den går snabbt att göra och är ett jättebra sätt att både bli mätt, fylld av energi och minskar sötsuget. Gröna smooties har länge varit en naturlig del inom Rawfood rörelsen, men nu börjar fler och fler få upp ögonen för detta smidiga och lätta sätt att ge hälsan en riktig boost.

Det fina med dessa gröna smoothies är också att du kan blanda efter tycke, smak och behov. Det finns några enkla hållpunkter som du ska hålla dig till för att det ska bli en riktig grön smoothie. Dessa är:

 • Blanda endast i gröna bladgrönsaker, grönsaker, frukt och vatten.
 • Blanda inte för många ingredienser.
 • Sätt ihop smaker som du tycker om.
 • Variera de gröna bladen du använder i din smoothie (spenat, ruccola, salladsblad, kål etc.). De allra flesta gröna blad innehåller små mängder av alkaloider, dessa kan om de intas ofta och i stora mängder lagras i kroppen och ge symptom på förgiftning. Om du varierar det gröna i dina smoothies så kommer de istället att hjälpa dig att stärka ditt immunförsvar.

Gröna smoothies gör dig mest nytta om du äter dem på morgonen på fastande mage. Då förmår kroppen att tillgodogöra sig alla näringsämnen som bäst. Vänta sedan minst 40 minuter innan du äter något annat. Du kan gärna blanda en större sats på en gång och spara resten av smoothien i kylen för att ta som mellanmål under dagen.
Undvik gärna att blanda i stärkelserika grönsaker såsom morötter, rödbetor, broccolistjälkar, zucchin, bönor etc. då de kombinerade med frukt lätt orsakar gaser och kan ge dig ont i magen.

Det fina med dessa gröna smoothies att du kan blanda dem efter vad du behöver boosta din kropp med, är det c-vitamin, fibrer eller kanske stärka immunförsvaret med ingefära? Du väljer själv.

I min gröna smoothie blandade jag:
 • Spenat
 • Ärtskott
 • Ananas
 • Banan
 • Vatten - ca 2 dl
Lägg grönsakerna och frukten i en mixer och häll på vattnet. Blanda ihop. Häll upp i ett rejält glas. Drick långsamt och njut.

Mer tips och information hittar du bland annat på den här sidan som är jätteinspirerande:
Det finns också en tillhörande App att ladda ner som är proppfull med information  och recept.

Grön smoothie - spenat, ärtskott, ananas och banan


8 kommentarer:

 1. Den gröna smoothin har blivit en del av min morgon sedan en tid tillbaka o den är jättegod o mättande samtidigt så får jag i mig en massa bra energi! Heja gröna drinken!:-)

  SvaraRadera
 2. Dax att prova mågot nytt inser jag! ;))

  SvaraRadera
 3. Intressant, det måste jag prova!

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket för alla bra tips :) Kram Sofia

  SvaraRadera
 5. Roligt att ni blir inspirerade och uppskattar :-)!
  Tack för att ni delar med er av era tankar.

  SvaraRadera
 6. Hej va kul att du ta upp gröna smoothies i din blogg. =)
  Själv älskar jag gröna smoothies och det känns som att det borde vara fler människor i Sverige som upptäcker miraklet med att känna en cellulär mättnad. Men en grön smoothie är inte lika en grön smoothie. Det finns mycket att tänka på för att drickandet av en rgön smoothie ska bli ett nöje.
  Mer INFORMATION om gröna smoothies, RECEPTER och vad som man bör tänka på när man ska köpa en MIXER finns på vår hemsida:
  http://gronasmoothies.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Steven !
   Ditt tips om
   www.gronasmoothies.se - sidan var såå bra! Inte för mycket o inte för lite som det ibland tenderar att bli. Det var enkelt att hitta just det område som intresserade mig (barn o gröna smoothies)
   Butiken som hörde till sidan hade just de produkter som jag behövde för min nya gröna livsstil och inte massa tjafs. Superbra!

   Tack igen!!!

   Mvh

   Kristian , Varberg

   Radera
 7. En bra grund! Själv piffar jag till det med lite torkade tranbär och hela linfrön som fått ligga i blöt under natten. Byter ut ananasen mot olika frukter och bär. Och när jag mixar har jag i en tesked Spirulina-pulver. Mums!! Står mig på ett stort glas i flera timmar.

  Med vänlig hälsning
  Ingela

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...