måndag 10 september 2012

EN LITEN FLIRT - MED DIG SJÄLV...

Brukar du ta dig tid att vara bara med dig själv?
Eller gör du som så många andra att du i första hand prioriterar att alla andra runt omkring dig är nöjda och har det bra?

Vi har alla olika behov av egentid. För en del är det ett absolut måste för att kunna landa och ladda batterierna. För andra flyter vardagen på hyfsat bra ändå även om de inte hittar tiden till att vara själva.

Jag tänker föreslå en lite annorlunda övning för dig som garanterat kommer att få dig att må bättre. Den går ut på att du ska avsätta tid för dig själv (i så stor utsträckning som möjligt) och ha dig själv i fokus på ett lite annorlunda sätt mot vad du troligtvis är van vid.

Det du ska göra är att boka en dejt med dig själv.
Du kan om du vill avsätta en hel dag, eller en stund på en dag/kväll där du i förväg bestämmer dig för att avsätta tid för dig själv.
Under din dejt ska du tänka dig att du är nyförälskad  i dig själv - du ska flirta med dig själv. Tänk dig själv att du:

  • Är så oerhört glad över att få tillbringa tid med dig.
  • Ser till att vara extra uppmärksam mot dig själv.
  • Skratta och le extra mycket.
  • Klä dig i något som du känner dig fin och bekväm i.
Ja, gör som sagt precis så som du skulle göra om du flirtar med någon annan - fast mot dig själv.

Det här är en jätterolig övning som du kan göra när som helst och var som helst - på jobbet, på gymmet, i skogen, på stranden, på restaurangen, ja precis var som helst.
Du behöver inte vara ensam, men ska kunna fokusera på dig själv en del.
Det blir extra roligt om du flirtar med dig själv på jobbet eller någon annanstans där du umgås med andra människor. De kommer (troligtvis) inte att märka något annat än att du är på ovanligt bra humör och är extra charmig...

Så fram med din kalender nu och bestäm en dag när du ska flirta med dig själv. Genom att boka in det några dagar framåt i tiden så kommer du också att hinna bygga upp lite förväntan, vilket gör det hela extra roligt och effektfull.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...