torsdag 12 juli 2012

SEMESTERPLANER

Jag har en vecka kvar till semester nu. Semester är skönt och behövligt, men eftersom jag har turen att ha ett jobb som jag tycker väldigt mycket om, så känner jag inte en "paniklängtan" efter ledighet. Men när den väl kommer tänker jag njuta så mycket jag bara kan.

Semester är ju något som de allra flesta ser fram emot. På några sommarveckor ska vi "klämma in" och hinna med allt det där som vi inte tycker att vi hinner med annars. Vi ska resa,  grilla, besöka vänner, få besök av vänner, grilla, sola och bada, åka på utflykt, grilla... osv. Allt sådant som hör sommaren till och som vi längtat efter.
Risken är bara att vi under våra lediga dagar planerar in alldeles för mycket. Att allt roligt vi ser fram emot istället förvandlas till stress och måsten.

Självklart ska du se till att göra sådant som du längtat efter och som du tycker sätter guldkant på din semester. Men se till att det blir på en nivå som är lagom.
Fundera på vad det verkligen är som du behöver under din semester.
Om du annars lever ett ganska stressat liv med jobb och en massa andra aktiviteter som ska hinnas med, så kanske du behöver ge dig tid för att ta det lugnt, varva ner och ladda batterierna. Hur gör du det bäst?
För en del är det tvärtom. De gör inte mycket alls under övriga året, vilket gör att för dem kan det vara givande och energifullt att se till att aktivera sig med allehanda aktiviteter under ledigheten. Stämmer det på dig? Då bör du fundera på vad det är som du längtat efter och hur du ska aktivera dig på bästa sätt.

Vi har många tankar och fördomar om HUR en semester ska tillbringas. Kanske är det sådant vi gjort tidigare eller saker vi tror att andra förväntar sig av oss.
Stämmer det med dina behov och önskemål? Fundera på det.
Om du känner att det kanske inte är riktigt på det sättet som du vill spendera din ledighet, så ta en ordentlig funderare på VAD och HUR du ska göra på DITT SÄTT.

Om ni är fler som behöver samsas om önskemål och behov under semestern, får ni prata ihop er. Försök att se till att alla kan bli nöjda, men tumma inte på sådant som är riktigt viktigt för dig.
Semester har du för att du ska vila upp dig, få ny energi och glädje och för att ge dig utrymme till att göra sådant som du inte annars har möjlighet till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...