lördag 2 juni 2012

FÖRBÄTTRA DIN KROPPS PROPORTIONER GENOM ATT VÄLJA RÄTT PLAGG

Nedan följer ett inlägg från min "systerblogg" KLÄDOLOGI - om kläder, mode, stil och psykologi. Mer inlägg om kläder, stil och mode hittar du där.
Balans mellan axel och höft
Som jag har skrivit tidigare handlar det mesta om balans på alla möjliga olika plan i livet. Så även när det gäller våra kroppar och deras proportioner (läs mer om kvinnliga proportioner HÄR)
För att den kvinnliga kroppen ska ses som balanserad och proportionell "på bredden" ska axlar och höften vara lika breda. Som du förstår är det långt i från alltid som vi har den balansen. Då kan vi istället skapa illusionen av det ned hjälp av kläderna.

Hur vet man då om man har balans mellan axel- och höftbredd?
Ta ett måttband och mät. Ta hjälp om det behövs, eller stå framför en spegel, och mät gärna med en tumstock själv.
Om det visar sig att dina axlar är bredare än dina höfter är det bara att gratulera. Du har en fördelaktig kroppstyp som klarar av att bära upp många olika typer av plagg -  ett modeidéal.
Visar det sig att du har bredare höfter än axlar, så hör du till majoriteten av kvinnor. Med några enkla klädknep kan du balansera upp din kropp så att det blir balans mellan axel och höft.

Här är några tips:
Holkärm/fjärilsärm breddar axelpartiet

Puffärm breddar

Krapsnibbar som pekar utåt breddar axelpartiet

Bikinitop med halterneck ger illusion av bredare axlar 
Du kan samtidigt tänka på att ge dina höfter ett slankare utseende genom att bära plagg som sitter figurnära (utan att sitta tight) över höften - alltså inte en massa veck eller kraftiga tycker som ger volym

Samtliga plagg kommer från Bubbleroom.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...