söndag 6 maj 2012

IMORGON STARTAR SOCKERUTMANINGEN!


I morgon, måndagen den 7 maj drar min och Josefi Dahlbergs SOCKERUTMANINGEN! igång. Det är en utmaning som pågår under 21 dagar där vi vill inspirera dig till att leva helt utan eller kraftigt minska ner på din sockerkonsumtion.

Socker (det vita raffinerade) är ett "livsmedel" som tillkommit till vår kost under den senaste tiden om vi ser det ur ett historiskt perspektiv. Vi har också årtionde för årtionde kraftig ökat vår konsumtion och i Sverige är vi storkonsumenter av socker, mycket på grund av att vi konsumerar så mycket (lös)godis. 
Vad sockret har för effekt på oss och våra kroppar vet i inte fullt ut idag, men mycket forksning pågår och det framkommer fler och fler bevis på att socker inte bara ger oss karies som vi trott tidigare, utan att det också främjar olika inflammatoriska tillstånd, gör oss fetare, belastar njurarna mm.

Många upplever sig vara beroende av socker och sockret kan också mycket riktigt liknas vid en drog. Det blir ett måste. I dag är också forskare överens om att socker kan skapa ett både fysiskt och psykiskt beroende. Inte alla har så stora problem så att det går att klassa som beroende, men väldigt många har ett "komplicerat förhållande" till socker, skulle vi kunna säga.

Genom vår utmaning vill Josefi och jag sporra dig att prova utesluta socker under en period för att på så sätt kunna känna att du faktiskt kan klara dig utan socker och att du dessutom med största sannolikhet kommer att må så mycket bättre. Du kan läsa mer om vad utmaningen går ut på och att du kan delta efter dina premisser genom att klicka in på vår blogg "Från Sockerbotten till Hälsotoppen".
Anmäl dig gärna till utmaningen HÄR och följ den även på Facebook.

Vi är många nu som är med och tanken är att vi tillsammans ska sporra och peppa varandra till att både klara oss utan socker, men även att hitta andra, smakfulla och nyttiga alternativ till våra annars sockerstinna livsmedel och maträtter.

Häng med du också! Du kommer att få en härlig energikick på väg mot sommaren. Måste dock varna dig för att du riskerar att tappa ett kilo eller två på vägen, men det får du leva med ;-).

Min största personliga utmaning blir att klara mig utan en god bit mörk choklad till kaffet då och då. 2 kommentarer:

  1. Jag är med.....
    Kansk jag tappar några kilo, som det är nu blir det bara några hekton ner och lika fort upp igen,

    Kunde jag sluta med alkohol och sluta röka ska det väl gå att sluta med det jag äskar mest sött,sött,sött, men mjölken är ju söt som jag har i kaffet.Räknas kanske inte den.

    SvaraRadera
  2. Härligt att du är med! En skvätt mjölk i kaffet kommer inte att spoliera din "sockeravgiftning". Det beror på hur strikt man vill vara. Det värsta sockret är det vita raffinerade.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...