måndag 7 maj 2012

LEV FÖR FRAMTIDEN IDAG

Att leva här och nu är en konst. En del av oss tänker så mycket på det som varit att vi missar det som är. Andra har fullt sjå att planera inför framtiden att det glömmer bort att leva här och nu.

Någon klok människa sa att för att vi verkligen ska LEVA våra liv med närvaro och innerlighet krävs det att vi har runt 70% närvaro i nuet. 10 % av vår tid kan vi tänka på  och minnas det som varit och 20 % kan vi planera inför framtiden.

I dag skulle jag vilja be dig att ägna dig en stund åt just framtiden - för att på så sätt kunna hjälpa dig att leva här och nu.
Ställ dessa frågor till dig själv och ta dig gärna tid till att skriva ner svaren och fundera på vad det verkligen är du tycker och tänker om detta:

  1. När människor du mött i livet ska beskriva dig, vad vill du då att de ska säga? Vad kan du göra idag för att få dem att säga så om dig i morgon?
  2. När du i framtiden tänker tillbaka på denna tid, vad vill du då känna dig nöjd med och glad över? Vad kan du göra idag, för att känna så i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...