måndag 6 februari 2012

HAR DU HITTAT TILL "FRÅN SOCKERBOTTEN TILL HÄLSOTOPPEN"?


Vill påminna om min och Josefi Dahlberg nya blogg med fokus på hur du på bästa sätt tar hand om dig själv med hjälp av maten. Bloggen heter "Från Sockerbotten till Hälsotoppen" och trots att vi bara har varit i gång några veckor, så har många besökare hittat dit.
Vår ambition är att skriva lättsamt och inspirerande om mat och annat som du mår bra av. Mat som stärker och ger dig kraft. Vi har själv erfarenheter av matallergier/överkänslighet och vet vilken oerhörd hälsovinst det är att äta sådant som du mår bra av. Maten ska ge dig energi - inte ta din energi som det lätt blir om du äter "fel" mat.
I bloggen bjuder vi exempelvis på:
  • Recept på nyttig mat
  • Recept på sockerfira godsaker
  • Tankar och tips kring sockerberoende
  • Tankar och tips kring allergi/överkänslighet mot vetemjöl
  • Tankar kring hur vi bör äta för att må bra
  • Massa annat som rör din hälsa
Tänk på maten som din medicin. Den kan faktiskt göra underverk. Många gånger beror de krämpor vi har, den brist på energi och dåliga immunförsvar på maten vi stoppar i oss. Fastän vi kanske inte riktigt är medvetna om det. Det vi stoppar i oss påverkar oss i högsta grad. Det positiva är att vi kan vända på det och se till att äta sådant som läker, stärker och ger energi. Det gäller bara att bli medveten om vad just DU behöver och mår bra av. Många saker är allmängiltiga, men vi har också individuella behov, så det gäller att lära sig att lyssna på kroppen.

Du behöver heller inte tänka att du ska äta och göra rätt "i alla lägen". Börja med att göra några små men viktiga förändringar - att minska ner på sockerkonsumtionen är en sådan viktigt aspekt. Du kommer då att känna en massa positiva "bieffekter" vilket på sikt gör att du själv kommer att välja fler och fler hälsosamma alternativ. 
Låt din lust och din vilja att må bra och ta hand om dig styra dig och tänk inte att du måste äta rätt i alla lägen. Ingen klarar av att leva perfekt, så en uppäten chokladkaka eller snabbmat någon gång i bland är inte det som stjälper din hälsa. 

Välkommen till "Från Sockerbotten till Hälsotoppen" och låt oss inspirera dig till ett hälsosammare liv. Du får gärna dela med dig av dina tankar och tips!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...