tisdag 31 januari 2012

MIGHTY GREENS - FÖR ÖKAD ENERGI


Av någon oförklarlig anledning har jag de senaste tre veckorna varit oerhört sugen på VETEGRÄS. Jag har aldrig ätit vetegräs förut, ändå känner jag att det är något jag behöver. Så konstigt är det säkert inte, för våra kroppar är kloka och talar om för oss vad vi behöver. Jag har till exempel från att ha frossat i kokta/stekta grönsaker under hela höst-  och vinterhalvåret nu känt att det är färska grönsaker och sallader som jag vill ha. Kroppen vill ha levande energi - så tolkar jag det.

Jag har läst på lite om vetegräs som är en ny bekantskap för mig personligen. Vetegräs är helt enkelt vetekorn som har fått gro och växa till gräs. Till största delen består vetegräs av klorofyll (upp till 70 %) som är grunden för allt växtliv. Det innehåller livsnödvändiga aminosyrorn,  mängder med mineraler likaså varav huvudsakligen Kalcium, Jod, Selenium, Järn och Zink. Det är också rikt på  vitamin: A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, E och K. 
Huruvida glutenintolleranta och/eller vetemjölsallergiker (som jag är) ska äta vetegräs råder det delade meningar om. Vetegräs innehåller inte gluten, men en del som är överkänsliga reagerar, andra inte alls. Det bästa om du är överkänslig/allergisk är att testa lite i taget för att se om du får någon reaktion.

Eftersom jag försöker lyssna på min kropp har jag en tid letat efter vetegräs i olika former, men inte haft någon större lycka. För någon vecka sedan blev jag dock rekommenderade av en kvinna som arbetar i en hälsokostaffär att prova Mighty Greens, en produkt från Alpha Plus som innehåller just vetegräs och en massa annat nyttigt:

  • Vitaminer
  • Organiska mineraler
  • Aminosyror
  • Enzymer
  • Coenzymer
  • Cellsalter
  • Örtextrakt
  • Lösliga och olösliga fibrer 
En portion ( en msk) innehåller:
 Korngräs 1033 mg, Alfalfa 1033 mg, Vetegräs 1033 mg, Sojalecitin(99% fri från olja) 973 mg, Spirulina 558 mg, Äppelpektinfiber 533 mg, Kommaltgroddar 516 mg, Råriskli 516 mg, Bipollen 217 mg, Ananas 217 mg, Dulesalg 128 mg, FOS (fruktooligosackarider) 107 mg, Chlorella 87 mg, Rödbeta 87 mg, Havregräs 87 mg, Råggräs 87 mg , Ryskrotextrakt 63 mg, Vindruvskalextrakt 57 mg, Pepparmynta 43 mg, Bidrottninggelé 43 mg, Acerola 43 mg, Lakritsrot 43 mg, Rabarber 43 mg, Aloe Vera 17 mg, Ginkgo Biloba 17 mg, Ingefärarot 13 mg, Blåbärsblad 8 mg, Stevia rebaudiana extrakt (96% steviosider) 5,3 mg.

Efter att ha ätit Mighty Greens i en vecka nu känner jag mig faktiskt piggare och magen mår kanon. Inga symptom av veteallergi för min del. Jag fick rådet att blanda pulvret (som är gräsgrön och smakar just gräs) med ananasjucie eftersom ananas innehåller ett enzym (bromelin) som hjälper till att spjälka maten och som ser till att alla verksamma ämnen kommer kroppen tillgodo på bästa sätt. Det smakar helt ok att dricka tillsammans med ananasjucie.

Är du sugen på en energiskjuts och vitamininjektion kan Mighty Greens definitivt vara något för dig. Både jag och ett stort antal andra personer vittnar om ökad energi. Det kan vi behöva så här års.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...