söndag 15 januari 2012

KOKOSSCRUBB GER DIG BABYFACE

Vinterfnasig hud är inget ovanligt så här års. Speciellt vi som vanligtvis har torr hy känner av den kalla väderleken då hyn bli ännu torrare och känsligare, men även personer med normal eller till och med fet hy kan uppleva att hyn stramar mer och känns uttorkad vintertid.

Kokosscrubb är en kanonkur som du lätt blandar ihop hemma och som gör att din hy kommer att bli mjuk och fin som ett barnansikte. Det enda du behöver är lite

  • kokosolja (jag har alltid Kung Markattas eller Renee Voltaires) och 
  • kokosflingor. Bäst är så klart om du har ekologiska produkter då både din ut- och insida mår bäst av det.


Du tar helt enkelt en klick med kokosolja i handen och strösslar över lite kokosflingor. Kokosflingorna blir lite "riviga", vilket jag tycker är skönt och fungerar bra på min hy. Om du tycker att det blir för "rivigt" kan du låta dem ligga och dra i kokosoljan ca 15 minuter. Sedan är det bara att försiktigt gnugga och massera i ansiktet. Var speciellt noga med de områden där du brukar bli extra torr och fnasig. Massera under några minuter och därefter sköljer du bort försiktigt med ljummet vatten. Avsluta med att smörja in med en skön ansiktscreme. Min favorit alla årstider är Eilas Aloekräm.

Gör gärna denna scrubbehandling på kvällen så att ditt ansikte kan få suga i sig alla nyttigheter ostört över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...