onsdag 14 december 2011

SUPERHJÄLPTEKRAFTER HJÄLPER DIG ATT STÅ EMOT NEGATIVITET

Vare sig vi vill det eller inte, är det oerhört lätt att påverkas av andras åsikter, handlingar och inte minst ord. Särskilt tydligt blir det för dig om du arbetar eller lever nära en eller flera personer som är negativa och som gärna delar med sig av sina synpunkter kring vad som inte är som det borde. Riktigt gnällspikar och glädjedödare med andra ord.

Det negativa som vi spyr ur oss blir som en elak och smittsam bacill. Allt gnäll och elände fastnar och äter sig in i oss. Det blir till slut som en ond cirkel där man hela tiden fortsätter att smitta varandra och det blir svårt att ta sig ur smitthärden om den har fått växa sig stark.

Men, det går! Du måste själv bestämma dig för att du inte längre vill leva i och påverkas av det negativa.

Ett mentalt knep som du kan ta till är att använda dig av SUPERHJÄLTEKRAFTER. Då gör du så här:
  • Så fort en person närmar sig dig som du vet brukar vilja "smitta" dig med sina negativa åsikter, så gör du som den äldsta dottern från filmen Superhjälptar (The Incredibles), du skapar en (mental) bubbla runt dig själv. Genom bubblan kan du se vad personen gör och höra vad hon/han säger, men det kommer inte några känslor in genom bubblans sega hölje. Du är helt skyddad från att känna dig kränkt, sur, irriterad eller vad det nu kan vara för typ av känsla som personen vill framkalla hos dig. För att göra det extra tydligt för dig själv kan du (lite diskret om du föredrar det) föra ditt pekfinger i en båge framför dig som för att skapa din skyddande bubbla.
Prova får du se! Det kommer att fungera mycket bättre än vad du vågar tro. Dessutom känns det lite roligt att utnyttja sina hemliga superhjälptekrafter ;-).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...