onsdag 7 december 2011

MOHDOH - KNÅDA DIG TILL BÄTTRE SINNESSTÄMNING


Hittade av en slump något på nätet som jag tycker verkar jättespännande och som jag tycker verkar både genialiskt och enkelt på en och samma gång - Mohdoh. Mohdoh är en lera som med både konsistens, färg och doft syftar till att hjälpa dig att uppnå vissa sinnesstämningar. Låter det konstigt? 
Faktum är att vi kan påverka vår sinnesstämning med hjälp av färger (färgterapi), taktil stimulering (massage mm.) och doft (aromaterapi) och att då kombinerar alla dessa i en produkt - det är ju faktiskt genialiskt.
Mohdoh finns i färg och form som hjälper dig att:
 • Slappna av
 • Bli av med huvudvärk
 • Förbättra andning
 • Fokusera
 • Gå ner i vikt
 • Bli lugn
 • M.fl.
Självklart handlar det inte om någon mirakelprodukt som får dig att exempelvis gå ner i vikt bara genom att du knådar leran en stund. Däremot kan den säkert få dig att känna dig lugn och få dig att fokusera på något annat än just mat. Känner dig stressad och knådar leran som med både sin färg och konsistens får dig att bli lugn och dessutom sänder ut en lugnande doft, kommer du att känna dig mer harmonisk.

Jag tänker att det  här är en produkt som kan vara jättebra för barn, både i skolan och hemma som behöver lugn och fokus. Leran är giftfri och de eteriska oljorna som ingår är ekologiska (dock kan en del personer vara överkänsliga även mot dessa). Läs gärna mer på http://www.mohdoh.co.uk.

Om du som jag blir nyfiken och vill beställa, så finns lerorna att köpa på Bodystore.
Jag ska beställa ett par och prova på både mig och på barnen. Jag  väljer:
Vilka skulle du välja att prova?

Obs! Tänk på att visa hänsyn till personer i din omgivning som kan reagera med allergi/huvudvärk mot starka dofter och eteriska dofter. 

2 kommentarer:

 1. Snälla rekommendera inte folk att ta med eteriska oljor till skolan (och helst inte att använda innan skolan heller)! Det finns så många som är allergiska eller "bara" överkänsliga mot oljor och parfymer. Har själv lidit mig igenom skolgången med konstant huvudvärk och snuva. Det är svårt för barn (och även för vuxna) att säga till när en doft som alla andra tycker om eller kanske inte ens märker gör att man mår dåligt.

  SvaraRadera
 2. Tack Angelica för ditt viktiga påpekande. Jag är själv överkänslig mot vissa starka dofter (parfymer och hårspray bla.) så jag förstår precis vad du menar.Jag har själv inte ännu provat denna lera, men har beställt den. Jag vet alltså inte hur pass starkt den doftar. Jag ska skriva en liten kommentar om att tänka på doftkänsliga i inlägget.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...