fredag 9 december 2011

FOLK - KLÄDER FÖR OCH MED PERSONLIGHET

Underbart vacker långkofta från IVKO

En fullkomligt underbar klädbutik är FOLK som du hittar på Friisgatan 14 i Malmö eller som turligt nog är tillgänglig för alla i deras härliga internetbutik FOLK. 
Som modeintresserad och som varm förespåkare av härligt färgglada kläder är jag jätteglad över att ha FOLK som en av mina annonsörer här på min blogg (ni vet väl att jag inte tar emot annonser från företag/produkter som jag inte själv använder mig av eller uppskattar).
Nu tänkte jag låta er läsare bekanta er lite mer med FOLK genom en intervju som jag har gjort med butiksägaren Helena.

Kahlo Knit Tunic från Odd Molly
Berätta om historien bakom FOLK? Hur kom det sig att butiken startades?
Butiken startade som internetbutik hemma i mitt kök våren 2005 och döptes till Folkart. Namnvalet Folkart var en bokstavlig beskrivning av utbudet i webshopen; kreativt folk öppnade en butik i min butik och skickade sen sin egenproducerade vara när någon la en beställning; ett slags designtorget på nätet.
Parallellt med detta började jag hitta intressanta märken som gick i linje med varför jag från början startade butiken; att sälja eller vidarebefordra något som fick bäraren att känna sig speciell. Bland de första märkena jag tog in var IVANA HELSINKI, Odd Molly och Danefae, där de två sistnämna finns kvar hos oss idag.

Finns det någon tanke bakom den typ av kläder som ni säljer? 
Vi väljer främst att ta in plagg som har en bra passform och som framhäver det bästa av kvinnofiguren. Vi är enormt förtjusta i klänningar, vilka vi kommer att satsa ännu mer på till våren. Att sälja kläder med färg är också en viktig ingrediens i FOLK. Färg ger ansikte och personlighet det där lilla extra - med rätt humör och rätt färg skapar man karisma.

Hur pass influerade är ni av mode och trender på FOLK?
Trender kommer och går och vi kan inspireras av dem, men vi undviker att ta in  utpräglade trendmärken. Det känns roligare att satsa på plagg som är tidlösa.

Om du/ni får välja några favoritplagg till vintersäsongen, vilka blir det?
Vinterns härligaste långkofta påFOLK har serbiska IVKO gjort, en lång genomarbetad skönhet i ull med klockade ärmar och värmande hood. Så gillar jag verkligen Odd Mollys virkade Kahlo Knittunic, en fantastisk höst och vinterklänning. Favorit hos oss är också AvocaNests alla gosiga accessoarer i färger som hämtade ur en karamellpåse!

Missa inte adventskalendern på FOLK's hemsida där det varje dag finns en "lucka" med finfina erbjudanden och rabatter. 

Avoca Nest - som karameller

2 kommentarer:

  1. Framgångsbyrån - Visst är den alldeles underbar!!! Det är farligt att besöka hemsidan, för det finna massor med lika härliga kläder där. Kram tebax Inger :-).

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...