söndag 11 december 2011

BOKTIPS: HELHETSMETODEN, nå din hälsovikt med KBT & LCHF av M.Helander & C. Schück


Som ni vet arbetar jag själv med viktminskningsgrupperna "Tänk dig smal - gå ner i vikt med KBT". Det är en metod som under de år jag arbetat med den visat på fantastiska resultat för deltagarna. Inte minst för de deltagare som påstår sig ha provat "allt" tidigare, men ändå inte lyckats gå ner i vikt.
Jag VET alltså att KBT som viktminskningsmetod är mycket effektiv. Däremot har jag inte läst någon svensk bok på ämnet, vilket gjorde att jag blev extra exalterad när jag fick Maria Helanders och Cathrine Schücks "Helhetsmetoden: nå din hälsovikt med KBT och LCHF" i min hand.

Det här är en bok som jag önskar att jag hade skrivit själv. Den innehåller till stora delar samma tankar, tips och metoder som jag själv använder i mina kurser dock förpackade lite annorlunda. Boken är tydligt och med många bra exempel från verkliga livet. Den innehåller också praktiska övningar och uppgifter. En stor bonus är att boken också är kopplad till LCHF. Jag själv är en anhängare av just LCHF av hälsoskäl och vet många som har både lyckats må bättre och väga mindre tack vare den kosthållningen.

Summeringen blir att det är en mycket läsvärd bok som jag med nöje rekommenderar till alla som är intresserade av att ÄNTLIGEN få en sund och hållbar syn på sina matvanor och sitt ätbeteende. Det är först när du verkligen förstår varför du äter på ett felaktigt sätt som du kan göra något åt det och ersätta det med ett sunt och hållbart beteende. Resultatet blir en varaktig viktnedgång och ett okomplicerat förhållande till maten.

För dig som är intresserad av att själv arbetat med KBT för att gå ner i vikt nu och för alltid, kan jag meddela att det i nuläget finns platser kvar till min kurs "Tänk dig smal - gå ner i vikt med KBT" som är en distanskurs med en blogg som gemensamt forum och där alla deltagarna får enskild rådgivning per telefon. Läs mer om upplägg och innehåll genom att läsa HÄR.

5 kommentarer:

 1. Inte för att jag ska vara petig här men titeln är väl "Nå din hälsovikt med KBT och LCHF". Jag tror att den vänder sig till alla människor, inte bara de som vill gå ner i vikt.
  Hälsovikt låter fint, tycker jag. :)

  SvaraRadera
 2. fruntimmerslivet - tack för ditt påpekande! Ett slarvfel av mig som slunkit in i texten och som jag nu har korrigerat. Hade blandat ihop begreppen med min egen kurs ;-). Turligt nog var rubriken helt korrekt.
  Boken handlar mycket om känslor och våra reaktioner på och handlande till följd av dessa - precis som KBT brukar göra. Därför kan man säga att den inte bara vänder sig till dem som önskar gå ner i vikt. Övningar och innehåll är dock till allra största del fokuserade på tankar och beteende kopplat till just matsituationer och ätande.
  Jag tycker också att det är ett underbart namn på metoden och boken.

  SvaraRadera
 3. Fantastiska Ulrika! Det värmer mitt hjärta att du uppskattar boken. Stort tack för de fina orden och de insiktsfulla reflektionerna.

  @Fruntimmerslivet - drömvikt, idealvikt, önskevikt - alla dessa ord signalerar något ouppnåeligt eller utseendefixerat. Hälsovikten har ingenting med kilona på vågen eller storleken på skjortan - det handlar om den vikten du trivs i och känner dig hälsosam.

  varm kram

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Mycket bra bok! Jag läste den i somras, och hade väl själv ingen 'nytta' av den rent praktiskt eftersom jag redan jobbar efter den metoden av egen maskin.
  Men jag rekommenderar den till alla andra som har problem med 'tänket'. Så himla bra!!!

  SvaraRadera
 5. Jag tror fullt och fast på att KBT i kombination med LCHF-metoden - som jag tillämpar sedan flera år tillbaka - hjälper människor att nå sin hälsovikt :-)
  // Kikki

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...