söndag 13 november 2011

ULRIKAS KOKOS & HALLONBOLLAR


Tidigare har jag gett er receptet på jättegoda sockerfria kokosbollar . Jag har experimenterat lite med receptet och hittat en übersmarrig variant med hallon och raw cacaonibs i. De görs som sagt helt utan tillsatt socker. Sötman får de av de torkade dadlarna, vilket innebär att de innehåller relativt mycket fruktsocker och är långt ifrån kolhydratfria. Men för att vara "godis" är det såklart riktiga hälsobomber. Bilden är lite suddig, men jag lovar ett de smakar fantastiskt. Enkla är det att göra också:

KOKOS & HALLONBOLLAR
2 dl riven kokos
1 d dadlar (torkade)
2 msk kokosolja
½ dl frysta hallon
2 msk raw caconibs (Renée Voltaire)
lite vanlijpulver
lite vatten
välj med fördel ekologisk produkter

Gör så här:
Mixa samma alla ingredienserna i en mixer/matberedare eller med mixerstav, utom vattnet. 
Känn av konsistensen och fyll på med vatten så att det blir en mjuk, men fast konsistens så att det går lätt att forma bollarna. Forma lagom stora bollar. Ställ kallt en stund. Ät sedan och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...