lördag 14 maj 2011

GODASTE GODISET EVER - och nyttigt


Här på bilden ser du hemmagjorda cocosbollar. Jag gillar godis, även om jag nuförtiden inte har ett sådant enormt sötsug som jag hade tidigare innan jag lade om kosten till LCHF. Dessutom älskar jag cocos. Så när jag hittade det här receptet på Ulrika Hoffers sida Råsmart (för övrigt en mycket inspirerande sida som jag varmt rekommenderar), så var jag tvungen att prova.
Mmmmmmmmmmums. Jag tror att det är det godaste godiset jag någonsin ätit. Helt i in smak och enkelt att göra. Skulle kunna tänka mig att chokladdoppa cocosbollarna i mör choklad också som omväxling, men det här duger mer än väl.

Det här behövs:
2 dl riven kokos
1 d dadlar (torkade)
2 msk kokosolja
lite vanlijpulver
lite vatten
välj med fördel ekologisk produkter

Gör så här:
Mixa samma alla ingredienserna i en mixer/matberedare eller med mixerstav, utom vattnet. 
Känn av konsistensen och fyll på med vatten så att det blir en mjuk, men fast konsistens så att det går lätt att forma bollarna. Forma lagom stora bollar. Ställ kallt en stund. Ät sedan och njut.

Säkert går det att hitta flera olika smaksättningar och varianter på detta godis. Jag ska experimentera vidare. Kan hända återkommer jag med nya förslag på nyttigt och gott godis.


3 kommentarer:

  1. Spontant.. De ser inte särskilt goda ut? Men doppade i mörk choklad ser de säkert trevligare ut. :-) är dock lite skeptisk till dadlar och kokos. Funkar det verkligen i hop? Får la testa kanske, när jag börjar unna mig nåt sött igen. :-)

    SvaraRadera
  2. Ebba - om du inte gillar vare sig dadlar eller cocos, så skulle jag nog välja att göra något annat godis;-).

    SvaraRadera
  3. Detta ska absolut testas! Gjorde en variant i helgen med torkad frukt, kokos, mandel, cashewnötter, kardemumma och kanel. Mumsigt, och jag fick ha dem för mig själv! :-) "Eh, nej tack" var reaktionen från resten av familjen!?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...