måndag 28 november 2011

RENSA I RÖRAN - FEMTE VECKANVeckans Rensa i Röran Utmaning för min del handlade om den lilla städskrubben i köket. Inte jättemycket att rensa, men skönt att slänga bort en del som inte behövdes och rensa bland rengöringsprodukterna. Det blev en del till återbruket. Nu känns det trevligare att öppna dörren och kika in.

Nästa vecka ska jag ge mig på min boksamling. Jag har massor av böcker. Jag älskar att läsa. Men, det finns också en del böcker som jag inte tycker om och som jag aldrig skulle rekommendera till någon annan att läsa heller. Det är bara onödigt att de står i bokhyllan och tar plats med sin "negativa energi". Så veckan som kommer ska jag gå igenom alla mina (och resten av familjens) böcker och ge bort dem som inte vi längre vill ha och behöver. Kanske finns det någon annan som uppskattar dem bättre.

Vad rensar du i veckan som kommer?

En del av alla böcker som står i mina bokhyllor.

9 kommentarer:

 1. Det är skönt att rensa och man mår bra efteråt. Tyvärr räckte inte denna utmaning för att få igång mig. :-( Visst har jag "rensat" på ytan här hemma, efter år av rejäl tidbrist och ork. Jag har tvättat en del fönster, hängt upp gardiner och adventsyntat, men inget tillräckligt för att visas på denna utmaning. Nu har jag iallafall sett till att jag får mer tid (en viss rensning det också ;-) ), jag har sagt upp mig från mitt heltidsarbete med lång pendling (2,5 tim/dag) och jagar jobb på hemorten. :-)

  Jag kommer igen och hänger nog på om det kommer en ny utmaning, men du får gärna plocka bort mig från listan denna gång.

  SvaraRadera
 2. Rensa böcker...svälj...det brukar jag klara av en gång i året på sommaren när vi åker till Finlands sydligaste stad Hangö där det finns ett antikvariat som tar emot mina böcker...tror jag måste välja ett annat rensobjekt...hm..resten av byrålådorna på toaletten - det blir bra & lagom utmanande!

  SvaraRadera
 3. Hmm, sovrummet skulle behöva rensas bort från grejor som bara blivit inslängda där (hemska tanke), men undrar om tiden finns till det under veckan. Annars får jag ta och rensa handväskan istället ;) ..

  SvaraRadera
 4. Hej ! Tänk vad em bild hos dig tidigare på dagen kan påverka omedvetet! Efter matlagning i hår kväll blev jag plötsligt medveten om att skafferilådorna och 2 lådor till i köket var stökiga och smuliga. Lika bra att göra ordning nu och slänga ev utgångna varor. Vips eller efter 2 härliga timmar va skafferilådorna rena och fina och sorterade. Lådan med plastpåsar, folie, gummiband mm, och "brödlådan" åkte med i bara farten! Åhh så skönt, inga gamla mjölpåsar, smuliga digestivkex . En lista är skriven på vad som behöver inhandlas nytt! Vilken bra måndagskväll!

  SvaraRadera
 5. De senaste veckorna har jag rensat rejält här hemma. Skafferi, ett flertal pärmar, en snedgarderob med kontorssaker och barnens lekrum har fått sig en grundlig genomgång. Otroligt härligt! Den här veckan blir det lite lugnare, några kökslådor som ses över.

  SvaraRadera
 6. I lördags befann jag mig på vinden i tre timmar och tittade i lådor, vissa av dem inte öppnade på 3½ år. Hittade bl a min hushållsassistent som jag trodde kommit bort... Den blev jag glad över att "få tillbaka". Andra saker som tidigare funnits i mitt liv, som sen dess försvunnit ur minnet, var ju lika bra att göra mig av med direkt. Bar ner tre kassar med grejer och sedan ut genom dörren. Borta!
  Läser i Rensa i röran med feng shui, som jag ägt i några år och återkommer till med ojämna mellanrum. Och jag blir lika inspirerad varje gång. Vilken energi man får av göra sig av med gammalt gods. Det man ska äga ska man använda eller älska eller allra helst både och :-)
  Jag har gett bort några örngott som aldrig blivit använda eftersom de är trista och tråkiga. Inte mycket, kan man tänka, men tre grejer på varje hylla jag har...

  Mimmi: starkt gjort! det är verkligen en rensning i ditt liv. Lycka till med jobbjagandet :-)

  SvaraRadera
 7. Hej! Jag har blivit lite sen i min rapportering av rensa i röran denna gång men nu är den gjord och finns upplagt på min blogg. Känns mycket bra när man har gjort en rensning känner sig så nöjd att man tog tag i det och vilka resultat vi gör.
  Ha det gott!
  Eva

  SvaraRadera
 8. Jag har plockat bort dig från listan Mimmi, men jag tycker absolut att du ska känna dig nöjd över det du åstadkommer ändå.
  Det är så inspirerande att läsa om alla era rensningar. Jag får nya tips och idéer hela tiden.

  SvaraRadera
 9. Jag rensade och städade lite här och där under förra veckan:
  http://www.barnboksbloggen.se/?p=5812

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...