onsdag 9 november 2011

NÄR DU MÅR BRA GÖR DU BRA

En person som mår bra - har inte behov av att vara elak mot andra.
En person som är trygg i sig själv - har inte behov av att förminska andra.
En person med god självkänsla - har inte behov av att leta fel och brister hos andra.
En person som är nöjd och tacksam - har inte behov av att visa avundsjuka gentemot andra.

Visst kan vi alla ha mindre bra dagar. Inte är någon av oss felfri, och visst händer det att vi gör och säger sådant som vi i efterhand känner att det inte var så bra. I bästa fall ber vi om ursäkt, men oftast kanske vi bara skäms en smula för oss själva.

Om du känner att DU är en person som har lätt för att hitta fel och brister hos andra. Om du säger och gör saker som sårar personer i din omgivning eller som känner dig avundsjuk och ofta förfördelad, då behöver du jobba med  din självkänsla och din syn på din tillvaro. Du har hamnat i en obalans som  gör att du inte mår bra. Men, som du kanske har märkt så mår du inte heller bättre av att få andra att må dåligt. Att förminska andra gör inte dig större och bättre.

Om du känner någon annan som kanske får dig att må dåligt genom sitt beteende gentemot dig och kanske även mot andra, så är det troligtvis en person som känner sig olycklig. Han eller hon mår inte själv bra och behöver troligtvis hjälp med att hitta balans igen. Att personen i fråga beter sig illa är en förklaring, men ingen ursäkt. Om du far illa av hans eller hennes beteende, så ska du absolut tala om det.
- När du gör/säger som du gör till mig, så blir jag ledsen och mår dåligt.
Kanske kan DU hjälpa personen att hitta balans i tillvaron, kanske måste han/hon få hjälp någon annanstans ifrån.
- Jag vet inte om det finns något som jag kan göra för dig, men jag får känslan av att du inte mår riktigt bra när du gör och säger som du gör. Om du vill får du gärna prata med mig om det.


Se till att du mår bra - då är du också en bra medmänniska. Ett EGOlogiskt tänk, så klart.
Se till att andra mår bra - då blir de bra medmänniskor.
Ta hand om varandra!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...