måndag 10 oktober 2011

MENTAL DETOX - DAG 1

Att bestämma dig för att ge dig själv en vecka (eller mer) där du fokuserar på att göra sådant som får dig att må bra, både fysiskt och psykiskt kan vara oerhört effektivt. Jag bestämmer mig för att ta en Mental Detoxvecka därför att jag känner att jag har jobbat väldigt intensivt en period och för att jag vill hitta tillbaka till lugn, balans och välmående.
Jag har inte möjlighet att ta ledigt från allt, åka på retreat eller lämna familjen för att avsätta tid till mig själv - inte just nu i varje fall. Men det behövs inte heller för att kunna åstadkomma något positivt under denna vecka. Det handlar om att du gör det du kan efter dina förutsättningar.

De område som oftast bli lidande när vi har mycket att göra är sömnen. Samtidigt är sömnen oerhört viktig för vår hälsa. Enligt Ayurvedan ska vi gå och lägga oss före 22 varje kväll, för det är mellan 22 och 02 på kvällen/natten som kroppens immunsystem tar hand om och reparerar det som repareras bör.
Ett av de områden du definitivt bör prioritera i första hand är alltså att komma i säng i tid på kvällen.

Min strategi denna vecka är att ligga nedbäddad i min sköna säng senast 21.30. Det är ok att ligga och läsa en stund, men lampan ska vara släckt till 22.00 då jag förväntas sova.

Hur ser din "sömnstrategi ut för nästa vecka?

2 kommentarer:

  1. Efter att ha läst lite om ayurveda. så hör min kvällsrutin till prio 1. Även om den förstörs vissa kvällar av att jag jobbar sent. Men övriga kvällar försöker jag vara i säng och sova 22.00//Britt

    SvaraRadera
  2. Britt - Visst är det häftigt när man märker vilken effekt på välmåendet det har att komma i säng före 22! Slarv ibland har inte så stor betydelse om man har goda vanor som rutin.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...