lördag 1 oktober 2011

KOKOS OCH KAFFE - TOPPEN FÖR KROPPEN & KNOPPEN

Jag har alltid varit en kokosälskare av stora mått. Men, tidigare har kokoks haft en lite dålig stämpel på sig. Kokosfett är inte nyttigt. Det har man dessbättre lyckats motbevisa rejält.
I en artikel på Aftonbladet kallar man till och med kokosfett för det nya undret. Förr var också en stor del av de kokosfett som fanns att tillgå processat och inte alls särskilt nyttigt för oss. Men, idag finn nya tillverkningssätt och med det nya produkter.

Kokosfett har visat sig ha både  virus- och bakteriehämmande egenskaper. Det är kanon både invärtes och utvärtes (hår och hud).
Kokosfettet har dessutom visat sig vara ett mycket bra fett att använda sig av då man vill gå ner i vikt. Till och med kan personer som har obalans i sin sköldkörtelfunktion och därmed lägre ämnesomsättning faktiskt kan få hjälp med att gå ned i vikt genom att använda sig av kokosfett i matlagningen.
Kokosfettet har också, tack vara sin bakteriehämmande effekt, ha god funktion för den som har problem med jästsvampar i magen.

Jag själv steker gärna i kokosfett, äter mina hemlagade kokosbollar samt dricker kokoste och kaffe med en sked kokosfett i. Jag brukar köpa Renee Voltaires kallpressade kokosolja. Finns på ICA.

Och när jag nu ändå är inne på kaffe, kan man i ytterligare en artikel på Aftonbladet läsa att i en nyligen genomför studie på Harvard har det visat sig att kaffe faktiskt gör oss lyckligare. Studien visade att de kvinnor som dagligen drack 2 - 3 koppar kaffe hade 15% mindre risk att drabbas av depression jämfört med kvinnor som drack 1 kopp om dagen eller mindre.
Inte nog med det, smalare blir vi också berättar Expressen.

Så jag kommer definitivt att fortsätta att njuta av en kopp kaffe med en sked kokosolja i :-).

2 kommentarer:

  1. Tjingeling, det var en massa bra användningsområden för kokosfett! Jag älskar STORA kokosflingor. I Hötorgshallen i Sthlm kan man köpa stora påsar för liten peng och de är såå mumsiga. Brukar ha i dem när jag gör egen musli.
    Kram pårej Ulrika,
    Inger

    SvaraRadera
  2. Jag använder också kokosfett i kaffet bl.a. På ICA Maxi där jag handlar har de slutat med Renee Voltaire men har Kung Markattas kokosolja. Den är bra också. Jag ser att det är lite aktivitet på den hyllan så det är nog fler än jag som gillar den.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...