tisdag 13 september 2011

TRÄNA PÅ ARBETSTID OCH BLI EFFEKTIVARE

Trän på arbetstid en vinst för alla
Nyligen genomfördes en ny studie här i Sverige då man ville mäta om träning på arbetstid verkligen har en positiv effekt på de anställda. Ulrica von Thiele Schwarz och Henna Hasson ledde studien som nyligen visade på ett spännande resultat.


Studien gjordes med tre kontrollgrupper. Den ena gruppen fick träna 2 ½ timme på arbetstid. Den andra gruppen fick ledigt 2 ½ timme då de fick spendera tiden som de ville. Den sista kontrollgruppen fick jobba sin 40 timmars arbetsvecka som vanligt.


Försöket pågick under ett år och det visade sig att de som under denna period fick träna på arbetstid blev effektivare än de båda andra grupperna. Det visar klart och tydligt att det är lönsamt för arbetsgivaren att låta de anställda dels träna på arbetstid, men också att "sponsra" med olika friskvårdsbidrag.

2 kommentarer:

  1. Inget konstigt i detta alls... frågan är hur man får ut detta på arbetsplatserna så de får börja praktisera det.....

    SvaraRadera
  2. Fokus mot framtiden - Det är det som är dilemmat. På arbetsplatserna har man ofta ett alltför kortsiktigt tänkt tyvärr.Det gäller att fortsätta att ösa fram positiva exempel, så kanske det går upp ett ljus för några...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...