söndag 18 september 2011

DIN PERSONLIGHETSTYP AVGÖR RISKEN FÖR ATT GÅ UPP I VIKT

Studier visar att vissa personlighetstyper riskerar att lättare öka i vikt över åren medan andra personlighetstyper tvärtemot behåller eller till och med minskar i vikt. Här visar det sig klart och tydligt att det lönar sig att vara en vänlig, noggrann och ambitiös person.

I en långtidsstudie som har pågått i er än 50 år där man följt nästan 2000 personer har forskarna kunnat se vissa samband mellan vilken personlighetstyp du är och din risk för att gå upp i vikt med tiden.
Studien visar att personer som har ett impulsivt beteende tenderar att gå upp mer än andra personlighetstyper. Samma sak gällde för de som i personlighetstest visade sig vara mindre vänliga till sinnet.

Varför personer som har ett neurotiskt beteende eller som har svårt för att komma överens med andra tenderar att lättare gå upp i vikt än andra, har inte forskarna lyckats förklara.
De personer som tenderade att lägga på sig minst i vikt var det som är noggranna och ambitiösa.

Vad kan vi då lära oss av detta?
Jag vet inte om vi kan förväntas förändra vår eventuella viktökning genom att arbeta med vår personlighet, men det är inte omöjligt.
Du som önskar gå ner i vikt borde alltså kunna vinna på att träna på att vara:

  • Noggrann
  • Ambitiös
  • Social
  • Trevlig
  • Lugn
Eller, så kan anmäla dig till nästa kurs i "Tänk Dig Smal - gå ner i vikt med KBT", som startar 7 november. Det finns fortfarande några platser kvar. Läs mer om kursen HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...