torsdag 11 augusti 2011

STARTA DAGEN MED MOTION

Morgonträning har flera hälsovinster, både fysiska och psykiska. Lär dig knepen som gör att du verkligen kommer ut på powerwaken eller jogginturen på morgonen. 

Om du lägger din träning på morgonen, så vinner du fler hälsoeffekter. Inte nog med att du faktiskt blir piggare och börjar dagen med att känna dig nöjd med dig själv, du ökar även din förbränning.
Men, det som känns som en bra idé med en löptur nästa morgon, kan kännas som en omöjlighet när du väl vaknar på morgonen. Den sköna sängen lockar mer...

Passa på att få in den goda vanan med motion på morgonen nu medan du kan utnyttja både ljuset och värmen (det ÄR motigare i November - men då har du redan fått in vanan), då är det lättare att skaffa sig den goda vanan.
Det finns lite knep du kan ta till för att göra det ännu lättare:

 • Se till att du sover ordentligt, gärna 8 timmar, innan du ska ut och motionera. Du får räkna baklänges när du behöver gå och lägga dig. Troligtvis behöver du gå upp tidigare än vanligt för att hinna med ditt motionspass på morgonen, vilket innebär att du också måste se till att komma i säng tidigare.
 • Förbered dig genom att lägga fram allt du behöver för din motionsrunda; skor, kläder etc. Lägg dem på en plats så att du ser dem när du vaknar.
 • Förbered någon lätt frukost som du kan äta innan du ger dig ut. Ett kokt ägg, lite yoghurt med banan, en näve nötter exempelvis. Du behöver både kolhydrater och protein för att orka, men inte för mycket så att det blir tungt att motionera.
 • Ladda ner en motionsapp, från exempelvis Nike eller Runkeeper i din telefon. Då har du en morot att ge dig ut och kan tävla med dig själv om resultat och sträcka.
 • Eller skriv på Facebook eller i din blogg på kvällen att du ska ut och motionera nästa morgon. Då känner du lite press att "leverera".

3 kommentarer:

 1. Jag joggar oftast på morgonen av den enkla anledningen att det är så skönt att ha det gjort när man sedan kommer hem från jobbet!:) Sedan blir man faktiskt piggare även om det ibland är segt att gå upp. Imorgon är det dags igen för en runda!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Precis allt detta gör jag och det funkar. det känns övermäktigt att börja leta träningskläder när man stiger upp, är allt klart så går det som en dans (nästan)! Helt klart är bästa vinsten att man blir piggare och klarar resten av dagen bättre.

  SvaraRadera
 3. Jag PW:ar med stavar på morgonen, i stort sett varje dag nu sedan en tid tillbaka. Och det känns verkligen i kroppen hur "hälsovinstutdelningen" håller i sig hela dan :-D

  Förutom de hälsovinster du nämnde har jag hört om en till; att blodsockernivån håller sig på en bra och stabil nivå under hela dan om man motionerar på morgonen! Bra för diabetiker och andra!

  OCH om man motionerar på morgonen FÖRE frukost, förbränns det lagrade fettet redan från start (även om det blir en ännu högre förbränning efter 30 min), istället för att den lätta frukosten förbränns först!!!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...