fredag 12 augusti 2011

CYKELVÄSKOR FÖR ETT SKÖNT CYKELLIV

Monica Lindblom med cykelväska från Cykelliv.se
Monica Lindblom, en "gammal" bloggbekant som du hittar på bloggen TaggaNer, såg ett behov som hon omvandlade till en egen verksamhet. Jag tycker att det är så spännande med entreprenörsskap och blev nyfiken på Monicas tankar kring det nya företaget - Cykelliv.se. Nedan följer en intervju med henne där hon berättar mer om sina egna tankar.

Berätta lite kort om ditt företag. Hur länge det har funnits och hur det kom sig att du startade det?
  På sensommaren 2010 började jag cykla de ca 8,5 kilometrarna till jobbet, så gott som dagligen. Jag använde min gamla, rätt kassa och tråkiga, cykelväska och blev sugen på att få tag på en som var både mer praktiskt och gärna snygg. Jag letade kanske inte tillräckligt bra men jag hittade hur som helst inte nån bra väska, inte på nätet heller. Så, jag letade rätt på leverantörer av väskor jag gillade och startade en e-handel själv istället. Tyckte också det kunde vara intressant att se hur det går till att bygga upp en e-handel med kortbetalningar m m. Och det har det varit. Slående är hur smidiga dagens e-handelslösningar är!

  Cyklar du mycket själv?
   Framförallt cyklar jag gärna till och från jobbet. Vi har nu skaffat oss ett hus i stan som vi kommer att bo i vintertid och då lär det bli cykel så gott som alltid.


   Vad ska man tänka på när man ska köpa en cykelväska?

    Tänk över vad du framför allt skall använda den till, vad du oftast behöver ha med dig o s v. Det är så klart svårt att täcka precis alla behov med en väska men det finns många som man kommer långt med. Själv känner jag behov av en som ersätter den vanliga väskan man har till vardags och en som jag har när jag skall handla mat t ex.


    Finns det trender i cykelväskor? På vilket sätt i sådana fall?

     För vardagscyklisten, som är de som jag främst vänder mig till, är det att väskorna skall vara både funktionella och snygga att se på och att dom skall gå att använda när som helst, inte bara när man cyklar.


     Vem är en "typisk" cykelväske-kund?

      Vet inte riktigt. Jag tror det är väldigt blandat. Men, givetvis de som cyklar mycket. Dom som tar cykeln nån gång ibland bryr sig inte på samma sätt har jag märkt, dom "tager vad dom haver". Men frågan är om dom inte skulle cykla mer om dom hade en klatschig cykelväska... J


      Har du någon egen favorit i ditt sortiment?

      I sommar har jag varit ett med den blommiga Mirte Shopper från Basil, den är helt underbar, man blir glad av den helt enkelt! Sedan har jag även ett par "laståsnor" som är ovärdeliga när man skall handla lite mer. Och några till – det är en årsttids- behovs- och kanske lite humörfråga! De mest allsidiga tycker jag är New Looxs Camella Shopper och Basil Shopper XL, riktigt bra väskor.

       Något annat du vill berätta som du tror att mina bloggläsare kan tycka är intressant?
        Jag vurmar verkligen för att det skall vara enkelt, praktiskt och trevligt med ett vardagsliv på cykel och till fots, dvs utan bil, och jag kommer framöver att utöka butiken med sådant som underlättar även för gående,    t.ex bra ”Dramaten”-väskor. Det kommer också att dyka upp annat som har med cykling att göra, regncapar, reflexvästar m m.


        Bredvid ser ni min cykel, redo för avfärd. Som ni ser är jag också förtjust i väskan Mirte Shopper.
        Härligt glad blir jag av den när jag ska ge mig ut på cykeltur eller är på väg på jobbuppdrag. Många positiva kommentarer leder väskan dessutom till :-).

        1 kommentar:

        1. Vilka jättefina cykelväskor i shoppen Monica har. Jag har länge varit ute efter en passande till min röda mountainbike, men de har fallit mig i smaken :-)

         Dessutom gillar jag TaggaNer och följer nu den bloggen lixom din!

         SvaraRadera

        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...