fredag 5 augusti 2011

MARIA FORSLUND - MIN EGOLOGISKA SOMMAR

Maria Forslund
Maria Forslund är auktoriserad samtalsterapeut, diplomerad coach och andningsinstruktör. Hon är dessutom en varm anhängare och utövare av yoga. Maria är alltid full av kloka insikter som hon gärna delar med sig på nätet i blogg eller på Facebook (se länkar nedan). Jag har själv haft förmånen att gå en av Marias andningskurser, Medveten Andning, som jag tyckte väldigt mycket om. Som du ser är hon också extra generös mot mina bloggläsare, genom att ge er ett finfint erbjudande på höstens kurser.
En klok kvinna, som ni förstår. Då undrar jag så klart vad hon göra för att ta hand om sig själv lite extra under sommaren.
Hur ser en EGOlogisk sommar ut för Maria?


  1. Hur ser en EGOlogisk morgon ut för dig? Vad gör du då, och vad får det för effekter på resten av dagen? Jag vaknar gärna tidigare än resten av familjen och yogar eller mediterar en stund för att samla kraft och energi inför dagen. Är det riktigt tidigt passar jag även på att äta frukost i lugn och ro innan jag väcker de andra.  Men en egologisk morgon kan även vara en morgon då jag verkligen passar på att v-a-r-a med min familj – äta en långsam frukost och prata länge om det som är viktigt och roligt för just oss.   Effekterna, oavsett, är att jag börjar dagen precis så som jag vill ha den, utan att stressa och det ger mig ett lugn som följer mig resten av dagen.
  2. Finns det något du passar på att göra under sommaren som du inte gör andra delar av året som får dig att må bra? Jag simmar i havet eller i sjön, det är nog det som jag verkligen förknippar med sommaren. Jag använder inte klocka och går gärna osminkad.
  3. Vad gör du får EGOlogiska handlingar under sommaren som får din kropp att må bra? Som ovan. Plus att jag lägger ännu mer tid på att yoga, gärna tidigt på morgonen innan resten av familjen vaknat. Och så blir det middagar utomhus. Eller bara att ligga i gröngräset och dricka rosé, med maken. Ljuvligt!
  4. Vad gör du för EGOlogiska handlingar under sommaren som får din själv att må bra? Det måste vara en kombination av det jag skrivit här ovan. Och att jag låter allting ta den tid det tar,  min själ mår bra av att inte ha en massa tider att passa. Och så älskar jag att gå omkring i bikini och flipflop, dricka latte i sommarhusets trädgård och bara vara. Dessutom finns det ju en massa frukter och bär och svamp att plocka och njuta av, det försöker jag ta tillvara så gott det går under sommaren och den tidiga hösten.
  1. Vad har du för spännande planer inför hösten? Jag kommer att ägna hösten åt en hel del spännande kurser och workshop. Jag startar redan vecka 33 med två kurser, på distans. Den ena kursen handlar om Medveten andning och passar dig som vill få verktyg för att behålla sommarens lunk, mota bort stress, sova bättre och hålla dig friskare, piggare och mer energisk inför den kommande hösten. Den andra kursen, Förbättrat tålamod, passar dig som känner att du tappar tålamodet alltför lätt och det kan vara i allt från föräldraskap till jobbliv.  Genom enkla verktyg, tips och övningar får du den hjälp just du behöver. Båda kurserna är på distans vilket gör att du kan befinna dig precis var som helst. Du bestämmer också själv hur mycket tid du vill lägga på kursen. Båda kurserna är 6 veckor och hanteras via en unik blogg, en Facebookgrupp och via enskild coachning på mejl och/eller telefon. Ge dig själv en tidig höstpresent och anmäl dig till en (eller båda) kurserna. Som läsare hos Ulrika Gabriel får du 20 procent om du anger ”ulrika” när du anmäler dig.
    Mer information finns på www.stillatankar.com
         Varmt välkommen!

Länkar:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...