torsdag 18 augusti 2011

BOKTIPS: FRITT FALL: om en nödlandning och början på en ny resa av Eva Sanner

Jag har läst en helt fantastisk bok. En bok som jag verkligen önskar att jag hade skrivit själv. Boken heter "Fritt Fall: om en nödlandning och början på en ny resa" och är skriven av Eva Sanner. Eva är diplomerad psykosyntesterapeut, relationscoach och författare till flera andra böcker.

Boken är en roman, eller det är ju det som den inte är, det är en bok om personlig utveckling. Fast kanske båda delarna. Den är hur som helst skriven som en berättelse. Huvudpersonen heter Lars, och omständigheterna i hans liv gör att han åker till Malta för att som han tror vila upp sig någon vecka för att sedan bege sig hem för att fortsätta sitt liv som vanligt.
Nu blir det inte så. Lars träffar en äldre svensk kvinna på Malta som får honom att omvärdera hela sitt liv. Vi får följa Lars när han träffar Margareta som genom sina kloka tankar och inte minst sina frågor till Lars får honom att omvärdera hela sitt liv.

Varje kapitel avslutas med frågor ställda till läsaren. Frågor som knyter an till texten i boken och som får dig som läser att jobba med dina tankar kring hur ditt liv ser ut och vad du eventuellt vill göra för förändringar. MYCKET BRA frågeställningar!

Boken är mycket välskriven, och förutom att Lars inre resa leder till tankar på hur du själv har det i och hanterar ditt liv, så är boken också både riktigt spännande och stundtals också sensuell.
Det här är en bok som jag varmt rekommenderar till dig som står någonstans, kanske mitt i livet, och inte riktigt vet vart och vad du vill. Till dig som känner att du vill och behöver nya tankar och insikter för att utvecklas och komma vidare. Och till dig som önskar läsa en riktigt bra roman.
Jag kommer att rekommendera den här boken till ett flertal av mina coachingkunder.
Kanske kan den vara något för dig också?!

2 kommentarer:

  1. Låter helt klart intressant. Måste lägga på minnet...

    SvaraRadera
  2. stort och smått - det gör du rätt i :-)!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...