onsdag 1 juni 2011

"HA EN EGOLOGISK SOMMAR 2011" STARTAR IDAG!

I dag är det första juni, och sommaren är officiellt här, i varje fall om vi tittar i kalendern. Hos mig är det mulet och lite ruggigt idag. Men det hindrar oss inte från att dra igång sommarens utmaning "Ha en EGOlogisk sommar".
Det här er en utmaning för dig som vill ge dig själv en sommar där du försöker göra det bästa du kan för dig själv - efter dina behov och förutsättningar. Jag kommer att skriva om utmaningen här på bloggen, ge tips och råd. Du som vill och använder dig av Facebook får gärna gå in och "gilla" den tillhörande Facebooksidan - "Ha en EGOlogisk sommar 2011". Där ges utrymme för mer diskussioner, tips och chatt för dig som är intresserad.

Att vara EGOlogisk innebär:
  1. Att du stannar upp i tillvaron och känner efter hur du mår.
  2. Fråga dig själv vad det är du behöver här och nu för att må bra ( Stressa ner? Prata med någon? Gå en promenad? Vara ifred? Få massage? Äta något gott? osv.)
  3. Hitta vägar att få in mer av det du behöver i din tillvaro. Utgå efter dina behov och dina förutsättningar. Börja hellre i mindre skala och öka om möjligt på. Att vara EGOlogisk skulle definitivt kunna handla om att ta två veckors semester och ensam åka på kryssning i Västindien, men det kan lika gärna innebära att du går ut i skogen och sätter dig på en sten och funderar på tillvaron i 10 minuter.
När du är EGOlogisk lyssnar du på och tänker på dig själv. Men det är inte samma sak som att vara egoistisk. Egoistisk innebär att du tänker på dig själv i syfte att få fördelar i jämförelse med andra. EGOlogisk handlar om att du tar hand om dig själv och ser till att du mår bra så att du på så sätt har ännu bättre förutsättningar att vara en glad mamma, trevlig kollega, härlig partner och fantastisk vän.
ALLA vinner på att du är EGOlogisk! Det är det som är så fantastiskt.

Dín första utmaning , och något som du säkert kommer att behöva träna på många gånger innan det blir en självklart rutin är:
  • Stanna upp. Ta ett djupt andetag, andas ut lugnt och känn efter hur du mår. Känner du dig lugn? Stressad? Harmonisk? Glad? Irriterad? Hur känner du dig?
  • Vad beror det på att du känner så? Om det är en bra känsla, så gör "mer" av det som får dig att må så. Om det är en mindre bra känsla, så fundera på vad du behöver göra här och nu för att må bättre. Behöver du göra något annorlunda? Tänka annorlunda.
  • Gör detta flera gånger under dagen. Hitta tillfällen då det är lätt att komma ihåg att göra detta - innan du ska äta, när du går på toaletten, innan du ringer ett samtal t.ex....
Sprid gärna utmaningen vidare! Ju fler vi är som arbetar tillsammans för en riktigt härlig EGOlogisk sommar, desto bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...