tisdag 17 maj 2011

STRESSA NER PÅ VÄG HEM FRÅN JOBBET


Här är det första tipset jag brukar ge till personer som upplever stress på jobbet. Som ni hör pratar jag här om att musik som vi inte själva väljer och som vi hör i bilradion kan få motsatt verkan mot den musik som vi tycker om och väljer själva - se dagens tidigare inlägg.
Vi kan alltså konstatera att musik i allmänhet och ljud i synnerhet har en oerhört står påverkan på oss, så det gäller att välja rätt sort och rätt tillfälle.

2 kommentarer:

  1. Svårt för mig att lyssna på musik på vägen hem från jobbet då jag redan är hemma när jag slutar (jobbar som dagmamma) ;-) Men visst har jag märkt att detta stämmer. När t ex maken min spelar musik i köket som jag inte gillar får jag en markant stressreaktion i hela kroppen. Jag får rusa fram och stänga av för att inte få ett sammanbrott. Ja, jag är känslig. Som tur är har jag en förstående man :). Har även märkt att musik jag gillar gör mig glad såklart. Men starkast blir reaktionen på fel musik. Annars tittade jag bara in för att berätta att jag nu också börjat dricka Aloe vera. Fick första leveransen idag :)

    SvaraRadera
  2. Makena - jag är också väldigt stresskänslig för just ljud. Det är olika vilket eller vilka av våra sinnen som vi är extra mottagliga för. Jag tar in mycket ljud, vilket kan stressa mig i vissa situationer. Bra då att man kan välja bort. Många gånger så är vi dock inte medvetna om vad det är som stressar oss. Det är första steget att notera och sedan se vad man kan göra åt det. Spännande att du också provar Aloe Vera. Berätta gärna om dina erfarenheter.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...