fredag 27 maj 2011

NU GÅR FLYTTLASSET


Nu går mitt och familjens flyttlass från stort hus ute på landet, nå jag i utkanten av stan, till hyfsat stor lägenhet mitt inne i stan.
Det ska bli spännande. En ny period i livet och en möjlighet att downsiza. Se över vad som verkligen behövs och lägga fokus på det som kännas bra och viktigt.

Som ni vet är det en hel del jobb med att flytta. När väl alla flyttkartonger är packade så är bara hälften av jobbet klart. Allt ska upp igen. Som tur är är det ett ganska roligt jobb, om än tidskrävande.

Jag kommer därför att ta bloggledigt några dagar. Men, jag tänkte att jag vill utmana er, kära läsare till att bidra lite om det nu är så att ni kikar in under helgen.Så här går det till:

 • Nedan skriver jag en fråga som jag vill att den första som antar utmaningen svara på i en kommentar. Det går bra att svara anonymt om du föredrar det.
 •  När du har svarat på frågan ska du ställa en ny fråga som nästa läsare som antar utmaningen ska svara på osv.
 • Du kan självklart gå in och svara på och skriva flera frågor.
 • När min bloggledighet är över kommer jag att avsluta med att svara på sista frågan själv.

Vi skickar alltså vidare nya frågor hela tiden.
Ska bli spännande att se om det fungerar.

Ämnet för frågorna handlar självklart om saker som får oss att må bra i livet
Du får hitta din vinkling och din fråga utifrån det ämnet.
Min fråga lyder så här:

 • När känner du dig riktigt lugn, nöjd och tillfreds i livet?

4 kommentarer:

 1. Jag känner mig riktigt nöjd när jag tar mig tid att njuta av utsikten från köksfönstret och klappar en katt som ligger o spinner i mitt knä.
  Då känner jag ett riktigt lugn.

  Vad inspireras du av?

  SvaraRadera
 2. Oh vilken härlig fråga...

  Jag inspireras av människor som vågar förverkliga sina drömmar oavsett om det handlar om att måla huset rosa eller klättra världens högsta berg.
  Människor som söker svaren på sin innersta frågor och som lever sin egen sanning.

  Min fråga:
  När andra ställer krav på dig som du inte känner är okej- HUR hanterar du det?

  SvaraRadera
 3. Jag säger nej och talar om hur jag känner för det som krävts av mig.

  Inte alltid förstås, för just detta är en utmaning jag jobbat på i många år för att klara av och ibland faller jag igenom och "biter ihop" vilket för det mesta är rent dumt.

  Min fråga:
  När inspirationen sprudlar och geniala idéer kommer i sådan mängd att du knappt hinner med - hur gör du för att ta vara på idéerna och inte slockna av utmattning när sprudlandet blir för starkt?

  SvaraRadera
 4. Vilka bra frågor ni ställer och vilka fantastiska svar :-).

  Jag antar Coach Fredrikas fråga, och mitt svar blir:

  Känner du mig väl eftersom det är just den frågan du ställer;-). Här brukar nämligen idéerna spruta hejvilt emellanåt. Men, jag har ett väldigt bra redskap som jag använder när jag coachar andra och som jag även använder mig av själv några gånger om året - speciellt när jag har svårt att hitta fokus och vad som verkligen är viktigt för mig. Det är lätt att tappa bort det när det finns många alternativ. Jag gör då mitt Passionstest som ingår i min Passionscoachning. Ett enkelt "verktyg" som får mig att tänka till, rangordna och därmed hitta rätt fokus igen.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...