måndag 30 maj 2011

INFLYTTAD!

Ojojoj, det är jobbigt att flytta - och roligt.
Nu är jag och familjen installerade i den centrala femrummaren i Västerås. Eller installerade är kanske inte rätt ord. Vi och alla våra ägodelar finns här, men långt ifrån allt är installerat och klart.

Jag gillar att rensa och har försökt att göra det redan innan flytten. Men så blir det som det brukar - tiden går alldeles för fort och mot slutet får man slänga ner allt man finner i flyttkartongerna utan att hinna reflektera så mycket över vad det är.
Känner att det not är läge för en ny "Rensa i Röran Utmaning" till hösten kanske om det är fler som vill hänga på.

Jag sitter nu vid mitt köksbord och blickar ut genom fönstret. Det är en fantastiskt vacker utsikt med grönska, och blommande syren (eller hägg?). Faktum är att vi har grönare och vackrare utsikt från vår lägenhet  än vad vi hade från vårt hus.

Som ni förstår är det rätt rörigt här hemma ännu. Vi jobbar på att komma i ordning och avverkar bit för bit.
Jag gillar inte när det är för rörigt och när jag känner att jag inte har koll.
- Mamma, var är min xxx?
- Ingen aning! Du får leta i lådorna.
Man tror att man har ordning när man packar. Stuvar ner i lådor och märker ordentligt. Sen blir det ändå kaos.

Att inte ha koll stressar mig överhuvudtaget i tillvaron. Det är en av de saker som kan få mig att uppleva stress
Jag tycker om att ha ordning och reda helt enkelt därför att jag gillar att vara spontan. Och spontan är det så mycket lättare att vara när jag har en fungerande "grundstruktur".
Men att stressa i en sådan här situation löser absolut ingenting. Så jag fokuserar på att ta en sak i taget, stannar upp och njuter lite av tillvaron och tränar på mina andningsövningar som jag fått i kursen "Medveten andning".
Det hjälper och jag märker att sakta men säker så faller bitar på plats och ordningen kommer att infinna sig - så småningom.

 • Vad stressas du av i tillvaron?
 • Hur gör du för att inte gripas av stressen?

2 kommentarer:

 1. Jag är absolut på en "Rensa i röran" utmaning till hösten.

  Jag stressas också av att inte ha koll på tillvaron och rörigt runt omkring mig.

  Löser det genom att ta en sak i taget och att organisera och ha koll på tillvaron, något som inte alltid funkar ändå ;) .

  Hoppas att ni får ordning snart i lägenheten, nästan så att jag är lite avundsjuk på er. Jag älskar att bo i vårt hus, det är inte det. Men det är alldeles för mycket att göra på gården och mycket rust som vi inte hinner med, något som också stressar upp mig.

  Kram Elvira

  SvaraRadera
 2. Elvira - härligt att du vill vara med och rensa i höst! Då är vi två i varje fall ;-).
  Ja det är ju det att det är mycket jobb med att bo i hus. Och längre var det att ta sig till affärer och skola. Dit vi flyttat till nu är det bara ett par hundra meter till både skola och affär. Nu kan jag skicka barnen att handla sånt som fattas i veckorna. Spar tid till mig och de tycker att det är jättekul. Varm kram tillbaka.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...