fredag 15 april 2011

LYCKAS ELLER MISSLYCKAS?


Kajsa har bestämt sig för att bli mer hälsosam – motionera mer, äta nyttigare och ta hand om sig själv bättre.
Lisbeth har bestämt sig för att bli mer hälsosam – motionera mer, äta nyttigare och ta hand om sig själv bättre.

Kajsa lyckas med det hon föresatt sig.
Lisbeth misslyckas.

Vad är då den stora skillnaden? Handlar det om att Kajsa har haft ett bättre upplägg: motionerat mer, ätit bättre och tagit hand om sig själv på ett bättre sätt än vad Lisbeth gjort?

Till viss del kan det förstås stämma, men den stora skillnaden mellan en person som misslyckas och en person som lyckas är att personen som lyckas tänker annorlunda. Hon har en annan inställning till sitt förändringsarbete. Personer som i slutändan lyckas med sina föresatser är medvetna om att de på vägen i sitt förändringsarbete kommer stunder där det inte blir som de tänkt och planerat. De ser inte det som ett misslyckande utan som en naturlig del i processen. De bara fortätter att arbeta för att nå sitt mål, tillfälliga baskalg till trots.

Vill du vara en person som misslyckas eller lyckas?

3 kommentarer:

 1. Lyckas så klart, det går om jag tar en dag i taget och ibland 5 minuter. Påminna mig om vart jag vill nå och att jag faktiskt mår bättre utan socker, inga gaser i magen och inga rapningar....påminna mig själv om vad jag vill ha i livet. Jag har misshandlat denna kropp så mycket att jag är tacksam att den faktiskt har förmågan att fungera.....

  SvaraRadera
 2. Klart jag vill lyckas! Och jag trivs med min nya kost så det ska inte behöva bli problem.

  En annan sak. På rekommendation av en väninna köpte jag Berocca Booost då jag kämpar med en otrolig trötthet (Kommer av långvarig stress. Orsaken till stressen är över, men kroppen reagerar i efterhand. Ser dock nu att den innehåller aspartam!! :( Skulle du ta det ändå eller skippa det??

  SvaraRadera
 3. Anonym - det är bra att ta en dag i taget. Låter som att du har en bra strategi. Skönt att du verkligen känner att du mår bättre utan socker. Då är det så mycket lättare att avstå. Tacksamheten ska inte heller glömmas bort. Och du, du är VÄRD att ta hand om dig och må bra.

  makena - faktum är att står jag inför ett val, så väljer jag alltid vanligt socker framför sötningsmedel. Det är min personliga ståndpunkt att sötningsmedel i allmänhet, och aspartam i synnerhet inte är bra att äta/dricka. Kolla på hälsokosten om det finna andra naturläkemedel du kan prova... rosenrot? Ginseng? Annat?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...