onsdag 27 april 2011

JAG ÄR NYFIKEN PÅ - ALOE VERA

Aloe vera växten är en så kallad suckulent vars nyttiga gelé som finns i bladen används både in- och utvärtes.
Utvärtes är Aloe veran fuktighetsbevarande och inflammationshämmande.
Aloe veran innehåller inte mindre är 75 viktiga näringsämnen. Framförallt har den en gynnsam effekt på tarmens slemhinna vilket gör att näringsupptaget ökar.
Flera rapporter visar att Aloe veran har gynnsamma effekter på allmäntillståndet och den anses vara uppiggande. Likaså kan plantan avhjälpa magproblem såsom förstoppning, candida, IBS, sur mage samt förbättra bakteriefloran i tarmen.

Jag har haft problem (av och till) med ovanligt stark magsyra ända sedan jag var barn. Nu tänkte jag prova om Aloe vera kan hjälpa till att lugna min mage. Växten ska enligt experter hämma enzymet pepcin, vilket gör att produktionen av den frätande magsyran minskar.

Har du provat Aloe vera?
Vilka är dina erfarenheter?

4 kommentarer:

 1. Aloe Vera är mitt livselexir! Jag har druckit det i ett par år nu. Jag blev mycket piggare, klarar motgångar mycket bättre, magen krånglar inte även om jag är lite stressad ibland, min pollenallergi har i stort sett försvunnit och för att inte tala om min hud och hår som fått en fantastisk lyster. Det kostar ju en del och jag slutade dricka under ett par månader, men kände att jag mådde så mycket bättre när jag drack att det var värt varenda öre. Jag är konsulent för LR som tillverkar och säljer högkvalitativ aloe vera. Jag förmedlar gärna kontakten. Du kan nå mig på vilrummet@gmail.com. Vill du veta mer om LR's aloe vera kan du läsa här http://www.lrworld.com/lrweb/index.php?id=14471.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 2. Jag drack aloe vera (högkvalitativ) under flera år då jag hade hört att den skulle vara bra för oss med fibromyalgi.
  För min del så känns det som att jag har slängt pengarna i sjön för jag märkte ingen skillnad alls när jag slutade.
  Jo det hjälpte mot halsont, det har jag i stort sett jämnt, men det funkar lika bra med "vanliga" vitaminer.
  Trötthet, värk & mage hade det dock ingen märkbar effekt på hos mig. Men jag är ändå positiv till aloen då jag har hört många som tycker att det hjälper dem & det innehåller ju bara nyttigheter.
  Allting passar ju inte alla och förmodligen är tex min sjukliga trötthet lite för svår för att påverkas av något uppiggande.
  Håller tummarna för att det ska hjälpa dig! Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Helén - roligt att höra! Det ska bli jättespännande att äntligen prova. Har bara testat utvärtes tidigare. Tack för dina tips! Kram

  Annelie - det är nog som du säger att vi var och en får testa och se vad som fungerar. Har också hört att många är positivt inställda till Aloe vera.

  SvaraRadera
 4. Aloe Vera Gel
  Stärker tarmslemhinnan och hjälper därmed kroppen att behålla sitt naturliga försvar. Det förbättrar upptaget av vitaminer och antioxidanter från kosten.
  Jag har tidigare druckit Forevers Aloe Vera Gel, och jag tycker väl att det hjälper kroppen till självhjälp, allså renar mina tarmar som tidigare var igenslaggade, men märker skillnad du när jag inte druckit Aloe på 1 år, jag hade med energi då när jag drack Aloe, dags att starta igen. Tycka till, hoppas du blir nöjd. http://foreverliving.se/sv/vara-produkter/vara-bastsaljare/aloe-vera-gel

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...