tisdag 12 april 2011

FRAMTIDEN OCH FÖRELÄSNINGARNA

Jag sitter på tåget på väg till en föreläsning jag ska hålla på Personal & Hälsa på World Trade Center i Stockholm. Jag gillar att åka tåg. Att vara på väg och samtidigt vara stilla. Vi susar förbi det fortfarande karga landskapet, nu på väg från Sala till Uppsala.Om en vecka bara kommer det säkert att vara en skir grönska ute. Idag ser det mest grått ut.

Att åka tåg ger tillfälle till reflektion. Jag tänker på det året som har gått då jag har varit egen företagare i Ulrika Gabriel Coach & Inspiratör. Vilket år det har varit. Det har hänt så mycket mer än vad jag vågade hoppas på. Och ändå känner jag att jag knappt har börjat. Det finns så mycket mer att ge, så mycket mer att göra. Och jag kommer att göra det!

Det kommande året är mitt mål att börja föreläsa mer. Jag älskar att föreläsa. Det ger mig möjlighet att nå ut direkt med mitt budskap, få respons och smittas "live" med en massa "må-bra baciller". Under resten av våren och nästa höst kommer jag främst att erbjuda tre föreläsningar:

 1. ANSVAR - nyckeln till att leva DITT liv fullt ut. Föreläsningen handlar om varför vi ofta backar från att ta vårt ansvar (privat eller på jobbet) och hur vi kan slänga "offerkoftan" och istället hitta kraften och det roliga i att faktiskt ta ansvar för vår situation.
 2. ARBETSGLÄDJE och LIVSKRAFT. Handlar om att trivas på jobbet att kommunicera bra med varandra och att inte glömma bort att ta hand om sig själv.
 3. EGOLOGISK och PASSIONERAD. När du tar hand om dig själv på bästa sätt så blir du också en bättre medmänniska. Men hur gör man då? Om man inte vet vad man vill? Här får du veta hur du både hittar dig själv och det fokus du behöver i livet för att må bra här och nu och i framtiden.
Föreläsningarna kommer att erbjudas till företag/föreningar etc. men jag ska också undersöka möjligheten att hyra in mig i olika lokaler för att låta privatpersoner komma och lyssna i större utsträckning. Jag vet att det finns en efterfrågan på detta. Hör gärna av dig till mig om du har önskemål på att jag kommer till dina "trakter" förslag mottages då även gärna på lokaler/föreningar etc. där det finns möjlighet att hålla föreläsningen.

Redan nu, den 7 juni kommer jag att hålla en öppen föreläsning (alla är välkomna) i Västerås. Då är det föreläsningen EGOLOGISK och PASSIONERAD som du kan komma och lyssna på. Jag återkommer inom kort med mer information om detta.

6 kommentarer:

 1. En fråga om LCHF om det är okej. Läste lite om LCHF för några dagar sedan och "råkade" automatiskt börja lite. Inget övervägt beslut alltså. Dvs jag har uteslutit potatis, pasta, ris och bröd, kex och allt sådant. Äter heller inget socker. Detta mår jag bra av!Slapp genast uppblåst mage om kvällarna :D MEN jag äter fortfarande havregrynsgröt på morgonen (med bär och kanel och mjölk)och tar musli på filen under helgerna. Jag dricker även juice (ett par glas per dag) och äter frukt. Jag använder även smör och grädde i maten och äter ovanjordsgrönsaker till alla måltider. Min fråga är då: Kan jag trots denna light-variant av LCHF få bort fettet på magen? Jag är normal viktig men jag vill få bort fettet på magen!! Har alltid varit smal tills för några år sen så jag trivs INTE med att ha en liten "plufsmage" ;) Tacksam om du har tid att svara. Och tack för en inspirerande blogg!

  SvaraRadera
 2. Glömde...jag har dessutom börjat promenera ca 1 timme per dag. Har vrait förkyld läääänge så när jag är helt frisk ska jag försöka börja träna också på nått vis.

  SvaraRadera
 3. GRATTIS du är så duktig och bra på det du gör :)
  Vet du goa coach... i morgon säger jag upp mig :)))))
  Hoppar på ett av livets tåg jag också i en riktning som är mer jag. LOVE and LIVE
  så kommer allt som ska komma.

  SvaraRadera
 4. Makena - tack för förtroendet med din fråga! Innan jag försöker ge mig på ett svar så måste jag påpeka att jag inte är kost- eller motionsexpert. Jag är bara väldigt intresserad av dessa områden. Så kanske bör du konsultera en "riktigt" expert för att få ett riktigt svar på din fråga.
  När det gäller viktnedgång och "dieter", så finns det inte något "facit", utan det är väldigt individuellt. Jag tror absolut att du kan få bort magen om du gör de förändringar du beskriver. Kanske behöver du kombinera med motion för att få mer fart på förbränningen. Om du tycker att du inte får tillräcklig effekt, så föreslår jag mer motion och att du provar att plocka bort ännu mer kolhydrater. Jag tror att det är bra att du tar det lite försiktigt i början. Kanske ger det tillräckligt resultat, annars får du lägga in en "högre växel". Lycka till och tack för dina fina ord!

  Fokus mot framtiden - tack vännen! Och wow! Är du på väg mot DIN framtid nu!?!? Vad nyfiken jag blir, och alldeles övertygad om att du gör helt rätt. KRAM

  SvaraRadera
 5. Så härligt Ulrika!! Jag älskar också att åka tåg, och det tillhör ju även min jobbvardag numera...:) Så jag förstår dig precis!!
  Känner på mig att vi kommer att träffas i föreläsnings-Sverige inom snar framtid!! Jag ska tänka på dig och lokaler... kanske skulle vi slå oss ihop vid något tillfälle??:)
  Sockerfri dag nr 2 är nu över, det går bra och mitt bästa tips till eftermiddagskaffet är banan!!;)

  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Tack för att du tog dig tid att svara! Jag behöver bara lite pepp att detta verkligen ger något. men att köra helt LCHF känns i nuläget för extremt för att jag ska kunna trivas med det. Nu i morse såg jag dok att jag gått ner lite grann och då ger det ju ngt och jag blirt sporrad att fortsätta. :) Vill gärna motionera mer!! Men eftersom jag dragits med ändlösa förkylningar och skadade benhinnor har det känst som jag är dömd till att inte FÅ träna som jag verkligen vill!!!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...