tisdag 12 april 2011

YVETTE LARSSON TIPSAR OM HUR DU KAN BIDRA TILL EN VÄRLD SOM ÄR "NATURALLY SWEET"

Här är Yvette Larsson, en Norrländsk vagabond som bott utomlands i 11 års tid. Med stor passion för hela människan coachar och faciliterar Yvette människor på vägen till en livsstil hon kallar “karmalicious” . Det är en livsstil som bejakar fysisk aktivitet, god & snygg mat och  mindfulness. En livsstil som också leker med kontrasterna mellan “yoga och techno”. Där det finns plats för båda.

Yvette har jobbat med sport och hälsa i tio års tid i Danmark, Norge, England, Frankrike och Franska Reunion Island och säger att hennes jobb är “value-based & talent-driven”. Uttrycket översätts i projekt som bottnar i starka grundvärderingar som i sin tur leder till en lättare prioriterings-process att säga ja/nej till de saker som gör att hjärtat klappar lite snabbare. Allt för att nå mål & drömmar , kommandes från den bästa versionen av sig själv , där vi fokuserar mest på våra talanger och minst på förbättringspotentialen.

Yvette bjuder oss på 5 praktiska tips på hur vi på bästa sätt kan klara av HÄLSOUTMANINGEN - En Sockerfri Vecka. Hennes förhoppning är att denna vecka ska vara början på en ny och sund livsstil.
Det handlar om att bestämma sig och att hitta alternativ. Smakrika, snygga alternativ om du frågar mig. Jag älskar att hitta fräscha recept som är hälsosamma, ger energi och är vackra att se på!

Mitt personliga mål den här veckan är att finjustera de vanor jag satt för 2 år sedan om att reducera det raffinerade sockret i maten jag äter. Speciellt finjustera det som mina barn blir presenterade för.

 1. Börja med "Sugar Babe Feng Shui":
  Städa ur skåp och hyllor i köket och bli av med sockret. Ta först det mest självklara och ge dig sedan på det gömda sockret som exempelvis finns i fruktyoghurt. Du lär dig på vägen i takt med att intresset växer.
 2. Juicy alternative:
  Bestäm dig tidigt frö vad du vill skall vara alternativen till dina söta vanor. Om du, exempelvis är van att ta en choklad eller söt kaka på eftermiddagen till kaffet, så bestäm dig för vad du ska ersätta chokladen med och ta med det på jobbet. För mig fungerar det bra med olika goda (snygga!) teer, nötter & frön eller frukt.
 3. Ät energirik lunch:
  Många människor som jag coachar eller har på personlig träning suckar högt över att di inte klarar av att håla en bra kosthållning framåt eftermiddagen och får en "dip", Blodsockerkurvan svajar och "cravings" hägrar. För att hindar detta: ät en stadig lunch med långsamma kolhydrater, god proteinkälla för att balansera kolhydraterna och en god fettkälla såsom exempelvis avokado eller valnötter. Proteinet hjälper till att hålla sockerkurvan i schack.
 4. "Drick te med Gandih":
  Läs inspirerande litteratur av personligheter som rockar i ämnet. Kokböcker och websidor är bra platser att starta på. Personligen är jag helt passionerad av raw-food just nu och fullkomligt älskar René Voltaire och hennes praktiska böcker med en "cool-holistic" attityd: "alla kan vara med". Andra stälen att se på är böcker om GI-lifestyle som Paulun eller danska Thorborjorg som är en av mina nuvarande favoriter. Googla också på "LCHF-dieten" för inspiration.
 5. Bestäm dig!:
  Bestäm dig för förändring. Skapa rutiner. Följ dina rutiner. När du har etablerat nya rutiner så kommer "gremlins" (små röster i huvudet som bland annat vill att vi ska leva konformiskt och inte ändra något) att till slut, mer sällan, säga saker som: "Åh, kola, den där chokladkakan vill jag ha.". Med rutiner skapar du nya banor i hjärnan som gör det lättare att hålla fast vid dina nya banor. Du kan träna en muskel i kroppen och du kan också träna dina tankar. Hoppas du deltar och sprider budskapet om en värld som är "Naturally sweet".
Ha en härlig vecka och dela gärna med dig av dina erfarenheter, recept, utmaningar, succéhistorier och erfarenheter. KARMALICIOUS VIBES till alla,

Yvette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...