torsdag 14 april 2011

EXPRESSEN IDAG OM FARAN MED LIGHTPRODUKTER

I dagens Expressen kan man både i pappers- och nätupplagan läsa en artikel om faran med sötningsmedel. Andreas Eenfeldt som är specialist i allmänmedicin och kostdoktor menar att det är ett modern påfund att allt ska smaka sött idag. Han tycker att vi ska vara skeptiska till sötningsmedel överlag eftersom det lurar kroppens mättnadskänsla. I stället för att dämpa suget tenderar nämligen lightprodukter som innehåller sötningsmedel att öka sug och hunger, vilket då lätt leder till viktökning.
Inte nog med det. Flera larmrapporter under senaste åren var visat på att sukralos som ofta används som sötningsmedel i läsk har svårt att brytas ned i naturen. Sötningsmedlet aspartam har också visat sig kunna ge cancer.

Hemma hos mig äter/dricker vi aldrig lightprodukter. Jag väljer hellre vanligt socker än sötningmedel både till mig själv och barnen om vi ska äta eller dricka något sött. Jag resonerar som så att bättre med lite "vanligt socker" någon gång i bland än en massa sötningsmedel.

1 kommentar:

  1. Samma här. Lightprodukter kan jag knappt stava till. Vi undviker halvfabrikat så gott det går och helfabrikat kommer inte innanför dörren.

    Sv: Visst är Liv "härlig"! Jag kände för att vara något annat än professionell och plocka fram humorn istället.
    Prova, det var jättekul att få spela teater. Så nu är EgoLiv mitt nya AlterEgo som ska läras upp av Livsstilsdesignern.

    Stor kram!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...